Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.
MSI B550 Gaming Carbon anakartı satacağım ama öncesinde test için çalıştırdım fakat 4x8 belleğin ikisi aktif çalışıyor. BIOS üzerinde Memory Z kısmında bütün slotlardaki belleği görüyor ama hem Windows üzerinde hem de BIOS uzerinde kullanılabilir 16 GB gözüküyor. Windows'taki Görev Yöneticisi'nde 32 GB olduğu doğrulanmasına rağmen 16 GB kullanabiliyorum. Nasil düzeltebilirim? BIOS'u yeniden yazdım.
Sadece takılı RAM varsa slot gözüküyor, yoksa gözükmüyor. XMP açılmıyor.
Sırayla 2x8 dener misiniz hocam? Bütün RAM'ler çalışıyor mu bakın. RAM'leri uçları silgi ile silin. Ekstra olarak slotlara fırça ile temizleyebilirsin.
Sırayla 2x8 dener misiniz hocam? Bütün RAM'ler çalışıyor mu bakın. RAM'leri uçları silgi ile silin. Ekstra olarak slotlara fırça ile temizleyebilirsin.
5600X ve 1600 AF. 5600X 3. ve 4. slot hiç çalışmadı 1600 AF ise hepsi çalıştı ve bir sefer 2x8 2. ve 4. slotta çalıştırabildim ama diğerlerini de taktığım anda eski haline döndü.
Sorunu anladım. Anakartın BIOS çipi değiştikten sonra bütün bellekleri tek seferde tanımak yerine her bir tanesini taktığımda açıp tarama yapması gerekiyormuş. Aynı anda 4 slotu tarayamıyor.
Başta dediğimi yapsaydınız sorun direkt çözülüyormuş, evet olay bir olayı var. Hepsi dolunca hepsini tanımlama yapamıyor. Sorunu çözünmenize sevindim. İyi satışlar.