23087

Çalışkan
Merhaba, ben MSI B550M Pro VDH + Ryzen 5 5600 + MSI RX 570 4GB sistemimde işlemci için Curve Optimizer ayarları yapmıştım. Tüm çekirdeklere -10 verince sistem kararsızlaştı, fakat PBO açmamıştım.

Şimdi ise tekli çekirdeklere sırasıyla 1–10, 2–5, 3–5, 4–10, 5–5, 6–5 ayarlarına düşürdüm ve PBO +100 MHz verdim. Stok fan kullandığım için bir sıkıntı olmamasını umuyorum. 10 gündür stres testi, Time Spy testi vb. yaptım ve herhangi bir sorun olmadı.

Lakin bazı kullanıcılar daha agresif düşüşler yapabiliyor. Curve Optimizer ayarlarını sizce daha da aşağıya indirebilir miyim veya MHz arttırabilir miyim?

Not: Yaptığım ayarlar sonrası sıcaklıklar maksimumda 4–6°C düşmüştür.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben all core -30 ayarlamıştım ve çalışmıştı ama çoğu işlemcide o kadar agresif engatif verilmiyormuş, şans işi biraz.

İşlemci silikon kalitesine göre değişir bu, o da piyango, stabil değilse yapacak bir şey yok.

Yani all Core -30 ile benim yaptığım ayarlar arasında bayağı fark var ben all Core -10 yaptığımda resetliyor sistem -15 yaptığımda da ama bu ppt vb ayarlar var onlara dokunmuyorum. Sizce tam olarak nasıl yapmam lazım ayarları.
Çünkü ben sadece Curve Optimizer kısmına gidip negative per Core -10 -5 -5 -10 -5 -5 yaptım sonra termal throttle 85 derece yaptım daha sonra PBO Boost clock OverDrive +100 MHz yaptım başka yapmam gereken bir şey olabilir mi?
Belki bu yüzden ayarlayamıyorum al corre -10 -15 vb.