MSI B840P anakartım var, Gen5 desteklemiyor ancak yine de samsung 9100 pro Gen5 SSD alabilir miyim? Tam performansını veremeyecektir ama 11.700 / 10.300 MB/s civarında bir okuma hızı sunacağını düşünüyorum.

Kullanamayacağın hızlara şov amaçlı boşa para vermek yerine kapasiteyi 2x yapmanı tavsiye ediyorum. 1 TB Gen5 fiyatına 2 TB Gen4 alınıyor. Bir gram fark etmeyecek çünkü.

Gen4 hızları bile oyun bilgisayarı için fazlasıyla yüksekken boş yere Gen5'e para yatıranları anlamıyorum. İşi bilgisayar üzerine kurulu insanlar alır anlarım ama oyuncu adam için para israf etme yöntemi gibi bir şey.

Kullanamayacağın hızlara şov amaçlı boşa para vermek yerine kapasiteyi 2X yapmanı tavsiye ediyorum. 1 TB gen5 fiyatına 2 TB gen4 alınıyor. Bir gram fark etmeyecek çünkü.

Gen4 hızları bile oyun bilgisayarı için fazlasıyla yüksekken boş yere gen5'e para yatıranları anlamıyorum. İşi bilgisayar üzerine kurulu insanlar alır anlarım ama oyuncu adam için para israf etme yöntemi gibi bir şey.

Doğrudur hocam ama şu anlık onu alacağım ileriki dönemde anakartı değiştireceğim gibi duruyor çok yanlış yaptım anakart olarak 105 bin liraya toplamıştım.

@muhammetaktas122, sen bilirsin hocam. Ben anakart değiştirsen de kullanım amacına göre SSD tercih etmeni öneriyorum. Amacın internette gezip oyun oynamaksa gerçekten boşu boşuna Gen5 alma. Sana bir faydası yok. Boşuna boşuna kapasiten yarıya düşecek.