MSI B850 anakarta fan kontrolcü bağlantısı nasıl yapılır?

ozkan66

Çalışkan
Merhaba. MSI B850 anakartlı bir PC aldım. Aldığımda MSI Center üzerinden fanların ledlerini kontrol edemiyordum, kasadaki reset tuşuyla değişiyordu. Baktığımda bir kablo boştaydı. LED kablosu olduğunu düşündüğüm kabloyu (2 giriş boşluk 1 giriş şeklinde ) JFP2'ye taktım MSI Center üzerinden denediğimde kontrolü sağladım kasadaki düğme iptal olmuştu. Şimdi baktığımda aşağıdaki bağlantı fotoğrafını gördüm, kılavuzdan benim bu kabloyu JFP1'e mi takmam lazım? Anlamadım açıkçası.

Taktığım kablo bu

Dosya Ekleri

• IMG_8025.webp
    180,6 KB · Görüntüleme: 129
  • IMG_8024.webp
    93,8 KB · Görüntüleme: 75
  • IMG_8023.webp
    123,5 KB · Görüntüleme: 75
  • IMG_8029.webp
    24,1 KB · Görüntüleme: 81
Son düzenleme:
Kasa bu şekilde 2. Belirttiğim resimde 2 tane girişi var ya ben sağdakine taktım fark ediyor mu hangisi olduğu

Dosya Ekleri

• IMG_8028.webp
    95,2 KB · Görüntüleme: 59
  • eb18ef4d-a4e2-4c2c-bcd9-8cbef0a73a4c.webp
    61,3 KB · Görüntüleme: 75

O Taktığınız JFP2 soketi değil, ARGB soketi ve doğru, yanlış olsa kontrol sağlayamazsınız zaten.

O Taktığınız JFP2 soketi değil, ARGB soketi ve doğru, yanlış olsa kontrol sağlayamazsınız zaten.

Teşekkür ederim ilk defa masaüstü kullanıyorum. ARGB girişi 2-3 tane olduğu için hangisine taktıgım fark ediyor mu onu sormak istedim MSI Center'da ışık modlarından 2 tanesi çalısmıyor cnkü

Teşekkür ederim ilk defa masaüstü kullanıyorum. ARGB girişi 2-3 tane olduğu için hangisine taktıgım fark ediyor mu onu sormak istedim MSI Center'da ışık modlarından 2 tanesi çalısmıyor cnkü

Fark etmez tüm portlar aynı işlevde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…