mentel455

Başarılı
MSI B850 Gaming Plus anakarta uyumlu RAM alacağım. 9800X3D + 5070 Ti ile kullanacağım.

Anakartıma uyumlu RAM önerisi yapabilir misiniz 16*2 minimum 6000MHz almayı düşünüyorum ama üstü stabil verir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hynix olduğu kesin ama doğrudan tak çalıştır olmaz.
AMD platformunda RAM frekansı tek CCD için 1:1 modda 6400, taş çatlasın 6600 sınır. Ki bunlar için de işlemcinin bellek kontrolcüsünün iyi olması lazım. O da şans işi.

Bunu alırsanız manuel zamanlama girmeniz gerekir.

Goodram neden önermediniz hocam merak ettim.
Yüzümü kara çıkardı. 🙃
Farklı bir konuda M-die çıktı. Zaten üvey evlat muamelesi görüyordu, hakkını vermiş oldu.

Hala iyi bir RAM mi? Evet. Orası ayrı. Ama daha kesin RAM'ler var bu bütçelerde.

AMD platformunda RAM frekansı tek CCD için 1:1 modda 6400, taş çatlasın 6600 sınır. Ki bunlar için de işlemcinin bellek kontrolcüsünün iyi olması lazım. O da şans işi.

Yüzümü kara çıkardı. 🙃
Farklı bir konuda M-die çıktı. Zaten üvey evlat muamelesi görüyordu, hakkını vermiş oldu.

Hala iyi bir RAM mi? Evet. Orası ayrı. Ama daha kesin RAM'ler var bu bütçelerde.
Goodram almış oldum daha iyisi yokmu yani 1x16 olarak 5000 TL bütçede?

Yüzümü kara çıkardı. 🙃

hocam bunu karar kılmaya başladım o zaman bunu sıkıntısız kullanır mıyım anakartımda https://www.sinerji.gen.tr/gskill-3...l30-ddr5-ram-f5-6400j3039g16gx2-tz5nr-p-52211