MSI B850 Gaming Plus anakarta uyumlu RAM alacağım. 9800X3D + 5070 Ti ile kullanacağım.

Anakartıma uyumlu RAM önerisi yapabilir misiniz 16*2 minimum 6000MHz almayı düşünüyorum ama üstü stabil verir mi?
Anakart+Ekran kartı+İşlemcimiz aynı ben bunu kullanıyorum öneririm iyi baya, ya da xpg lancer olabilir az daha uygun ama aynı özellikleri zaten. Amd de 6000 mhz üstüne çıkmak sıkıntı 7400 mhz daha performanslı değil bundan mesela.

Son düzenleme:
Manuel zamanlama nedir hocam ben sanırım XPG'yi alacağım kararı onda kıldım sanırım.
Screenshot_20251118_212957_Photos.webp

Bu tarz bir ayarlamadan bahsediyorum. Tabii bunu kullanmayacağız.
A-die için farklı ayarlar mevcut.

Bu tarz bir ayarlamadan bahsediyorum. Tabii bunu kullanmayacağız.
A-die için farklı ayarlar mevcut.

Hocam cahilliğime verin sonuçta o kadar para veriyoruz XPG'yi alsam taksam direkt uyumlu kullanırım yani anakartın kendi RAM desteklerine bakıyorum çok karışık yazmışlar kodlama falan orada kafa gitti benim D: Neyse XPG'yi biliyorum iyi bir marka olduğunu sadece emin olmak niyetiyle tekrar yazmak istemiştim.

Hocam cahilliğime verin sonuçta o kadar para veriyoruz XPG'yi alsam taksam direkt uyumlu kullanırım yani anakartın kendi RAM desteklerine bakıyorum çok karışık yazmışlar kodlama falan orada kafa gitti benim D: Neyse XPG'yi biliyorum iyi bir marka olduğunu sadece emin olmak niyetiyle tekrar yazmak istemiştim.
QVL listler sadece çip bakılması için mantıklı yoksa gereksiz.
Bütün RAM'leri tek tek deniyecek değiller sonuçta.

X870E Godlike'da bile denenmemiş tonla model var.