Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?
Çözüm
Bu rehberi uygular mısınız?
Merhaba Arkadaşlar!
Bugün sizlere, MSI Pro H610M-E DDR4 anakartınızda Realtek Ses Sürücüsü'nün Aygıt Yöneticisi'nde gözükmeme hatasını nasıl çözebileceğinizi anlatacağım.
Bu problem BIOS güncelleme yaptıktan sonra ortaya çıkıyor, ancak bazıları direkt BIOS sürümünü geri düşürse de işe yaramıyor ve sürücüler gözükmemeye devam ediyor. Onun için rehberi adım adım yapmanız gerekiyor.
Tüm dosyaları topladığım DropBox linki: PRO H610M-E DDR4 BIOS ve Realtek Ses Sürücüleri...
Bugün sizlere, MSI Pro H610M-E DDR4 anakartınızda Realtek Ses Sürücüsü'nün Aygıt Yöneticisi'nde gözükmeme hatasını nasıl çözebileceğinizi anlatacağım.
Bu problem BIOS güncelleme yaptıktan sonra ortaya çıkıyor, ancak bazıları direkt BIOS sürümünü geri düşürse de işe yaramıyor ve sürücüler gözükmemeye devam ediyor. Onun için rehberi adım adım yapmanız gerekiyor.
Tüm dosyaları topladığım DropBox linki: PRO H610M-E DDR4 BIOS ve Realtek Ses Sürücüleri...
- hengen
- anakart sorunları h610m-e ddr4 msi bios realtek realtek audio console ses ses sürücü hatası ses sürücüsü sürücü problemleri windows ses sorunları
- Forum: Aygıt Sürücüleri
Hocam, rehberdeki sıralamayı yanlış yaptım, bir şey olur mu? Önce ilk BIOS'u kurup sonra driver'ı kaldırıp tekrar yükledim. Şimdi 2. BIOS'u kurma adımına geldim. Bir de sadece sesi sildim, GPU'yu da silmem lazım mıydı?Deneyin. Eğer elinizdeki anakartın tam modeli farklıysa da işe yarayabilir. Yüksek olasılıkla ile rehberdeki anakart ile aynı ses çipi (Realtek) kullanıyor.
Siz siz olun bir daha BIOS güncellemeyin...
Hocam Realtek geldi ama ses yok yine.Deneyin. Eğer elinizdeki anakartın tam modeli farklıysa da işe yarayabilir. Yüksek olasılıkla ile rehberdeki anakart ile aynı ses çipi (Realtek) kullanıyor.
Çözüm işe yararsa ilgili rehbere anakart modelinizi de ekleyebiliriz.![]()
- Makaleler
- 14
O zaman doğru ilerliyoruz. Şimdi sürücüyü anakartın kendi sayfasındaki ile güncelleyip cihazı yeniden başlayabilir misiniz?
Hocam düzeldi. Fakat masaüstündeki ses artırma düzeneğinde input lag var sanki. Geç geliyor biraz. Onun dışında düzeldi.O zaman doğru ilerliyoruz. Şimdi sürücüyü anakartın kendi sayfasındaki ile güncelleyip cihazı yeniden başlayabilir misiniz?
- Makaleler
- 14
Oyun, video veya müzik ile deneme yapabilir misiniz?Hocam düzeldi. Fakat masaüstündeki ses artırma düzeneğinde input lag var sanki. Geç geliyor biraz. Onun dışında düzeldi.
Hocam sorun yok onlarda. Aygıtta son durum bu: Düzeldi mi yani?Oyun, video veya müzik ile deneme yapabilir misiniz?
- Makaleler
- 14
Evet düzelmiş.Hocam sorun yok onlarda. Aygıtta son durum bu: Düzeldi mi yani? Eki Görüntüle 259351 Şu NVIDIA önceden de mi oradaydı hatırlayamadım.
Anakart modeliniz bu rehberdeki ile aynı mıydı? Farklı ise paylaşabilir misiniz? @WinnerBu rehberi uygular mısınız?
Merhaba Arkadaşlar!
- hengen
- anakart sorunları h610m-e ddr4 msi bios realtek realtek audio console ses ses sürücü hatası ses sürücüsü sürücü problemleri windows ses sorunları
- Forum: Aygıt Sürücüleri
Bire bir aynı.Evet düzelmiş.Rehber işinize yaramış. Biri anakart üstündeki ses entegresini temsil ediyor. NVIDIA ise ekran kartı aracılığıyla HDMI & DP ile ses taşıdığı için ek sürücü açıyor.
Anakart modeliniz bu rehberdeki ile aynı mıydı? Farklı ise paylaşabilir misiniz? @Winner