kamiqq

Çalışkan
MSI Crosshair 16HX AI D2xwgkg laptopum LoL ve Valorant'ta falan çok ısınmıyor. Ama CS oynarken ve geçen mesela A Way Out oynuyordum, 95+ derecelere çıkıyor. Fazla mı ve fazlaysa azaltmak için ne yapmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
MSI Crosshair 16HX AI D2xwgkg laptopum LoL ve Valorant'ta falan çok ısınmıyor. Ama CS oynarken ve geçen mesela A Way Out oynuyordum, 95+ derecelere çıkıyor. Fazla mı ve fazlaysa azaltmak için ne yapmalıyım?
95 dereceler çok. Cihaza en son ne zaman bakım yaptınız ve stant kullanıyor musunuz?

MSI icin kullanici arayuzu uygulamasindan performans modlarini ayarlayabilirsin. Islemci kullanimini kisitlayabilirsin. Senin sorun buyuk ihtimal islemciden kaynakli. Gecenlerde bir konu vardi bu islemciyle 105° goruyordu. Cok yuksek Watt ceken bir islemci bu. Base hali bile 45w diye geciyor intel sayfasinda. 45w dedigimiz sey giris seviyesi laptoplarin calisirken max ulastigi guc degeri ona gore hesaplayabilirsin. 95° kabul edilebilir bu laptop icin.

95 dereceler çok. Cihaza en son ne zaman bakım yaptınız ve stant kullanıyor musunuz?
Stant kullanıyorum cihazı alalı 1 yıl oldu daha hiç bakım yaptırmadım.

MSI icin kullanici arayuzu uygulamasindan performans modlarini ayarlayabilirsin. Islemci kullanimini kisitlayabilirsin. Senin sorun buyuk ihtimal islemciden kaynakli. Gecenlerde bir konu vardi bu islemciyle 105° goruyordu. Cok yuksek Watt ceken bir islemci bu. Base hali bile 45w diye geciyor intel sayfasinda. 45w dedigimiz sey giris seviyesi laptoplarin calisirken max ulastigi guc degeri ona gore hesaplayabilirsin. 95° kabul edilebilir bu laptop icin.
Kısıtlamalı mıyım peki performans olarak çok düşer mi?

Stant kullanıyorum cihazı alalı 1 yıl oldu daha hiç bakım yaptırmadım.

Kısıtlamalı mıyım peki performans olarak çok düşer mi?
Islemci kismini kisitla GPU kullanimi hala %,90-97 arasi ise sorun yok demektir. Yani GPU'yu besleyebilecek sekilde kisitla. Hadi bir dene ve SS at bakalim sicakliklara ve GPU, CPU kullanimina.

MSI servisi garantisi varsa. MSI kullanici arayuzu olur donanimi kontrol etmeni saglar. MSI Center olmus adi galiba eskiden Dragon Centerdi.
Garantisi var ama servise kargo ve beklemeyle falan çok uğraşmak istemiyorum bide servis sadece istanbulda varmış ben ankaradayım.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2026-07-06 225320.webp
    Ekran görüntüsü 2026-07-06 225320.webp
    76,7 KB · Görüntüleme: 4
  • Ekran görüntüsü 2026-07-06 225333.webp
    Ekran görüntüsü 2026-07-06 225333.webp
    74,8 KB · Görüntüleme: 4
  • Ekran görüntüsü 2026-07-06 225341.webp
    Ekran görüntüsü 2026-07-06 225341.webp
    130,8 KB · Görüntüleme: 4