Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Ü

ÜçyüzGoneBeş

Ziyaretçi
MSI G2412 monitörüm var, az önce bilgisayarı açtığımda renklerin bayağı değişik olduğunu fark ettim, nasıl çözebilirim?

IMG_20240210_101503.webp

Çözüm
Gece ışığı açık olabilir mi?
Ayarlardan ışık ayarlarına baktınız mı? Göz rahatlığı açık olabilir. Ton ve sıcaklık gibi şeyler değişmiş olabilir.
Oyun modlarına tek tek baktınız mı? Belki önceden gözünüze normal gelen bir oyun modu açıktı. Renkler değişik derken nasıl değişik tam olarak?

Gece ışığı açık olabilir mi?
Ayarlardan ışık ayarlarına baktınız mı? Göz rahatlığı açık olabilir. Ton ve sıcaklık gibi şeyler değişmiş olabilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Bu sorunun iki temel kaynağı olduğunu düşünüyorum hocam. Ya monitörden kasaya giden kablonuz(HDMI-VGA) arızalandı ya da monitör veya bilgisayar içi bir ayardan kaynaklıdır.
Hocam ekran kartının farklı bir DP çıkışına taktığımda sorun düzeldi, ancak kararlı mı diye kontrol etmek için bilgisayarı yeniden başlattım ama sorun aynı. Ancak şunu farkettim, açılış ekranında renkler birkaç saniyeliğine normal kalıyor sonradan bozuluyor.

Güncelleme; Windows kendi kendine "Gece ışığı" ayarını aktifleştirmiş. Gariptir böyle bir seçeneği aktifleştirmediğime eminim. O ayarı kapatınca sorun düzeldi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam ekran kartının farklı bir DP çıkışına taktığımda sorun düzeldi, ancak kararlı mı diye kontrol etmek için bilgisayarı yeniden başlattım ama sorun aynı. Ancak şunu farkettim, açılış ekranında renkler birkaç saniyeliğine normal kalıyor sonradan bozuluyor.

Güncelleme; Windows kendi kendine "Gece ışığı" ayarını aktifleştirmiş. Gariptir böyle bir seçeneği aktifleştirmediğime eminim. O ayarı kapatınca sorun düzeldi.
Çözmenize sevindim. İyi sosyaller.