Birebir aynı monitöre ve aynı probleme sahibim. Günlerdir bu sorunu çözmeye çalışırken sizin konunuza denk geldim. NVIDIA Denetim Masası üzerinden özel çözünürlük oluşturarak 166-167Hz gibi farklı yenileme hızlarını denedim ve bu ayarların varsayılan 165Hz'e göre daha iyi hissettirdiğini fark ettim.
UFO Test'in "frame skipping checker" testini monitörün kendi 165Hz modunda çalıştırdığımda, karelerin yarısı atlanıyor gibi. Bir kare var, bir kare yok. Tıpkı sizin de belirttiğiniz gibi, monitör sanki 60Hz'de çalışıyor gibi bir his veriyor.
Aradaki farkı net olarak anlayabilmek için bir arkadaşımdan 2K 165Hz başka bir monitör ödünç alıp denedim. O monitör, benimkine kıyasla ciddi anlamda daha hızlı ve akıcıydı. MSI gibi büyük bir markanın monitöründe bu sorunu yaşarken, Game booster gibi bir markanın monitörünün daha keyifli bir kullanım sunması gerçekten can sıkıcı bir durum...
@MSI Türkiye
*Bu arada işin en kötü yanı, NVIDIA üzerinden
özel çözünürlük ekleyip 165Hz dezavantajını biraz olsun düzeltebilmeme rağmen CS2 üzerinde monitörün varsayılan yenileme hızları dışında başka bir yenileme hızı gözükmediği için tam ekran modunda yine oyun 60Hz'de takılı kalıyor gibi oluyor.
Gerçekten kötü bir deneyim. -_-
Ek olarak, UFO Test'in kare atlama testinin sonucu bu şekilde. Bir görselde tarayıcının penceresinin yarısını kendi monitörümde (MSI) diğer yarısını da Game booster monitörde gözükecek şekilde ayarladım. İkisi de 165Hz ayarlı ve aradaki fark ortada.
(OC): NVIDIA Denetim Masası üzerinden 2560x1440@166Hz ayarlanmış.
(Varsayılan): Hiçbir ayar yapılmamış, monitörün kendi 2560x1440@165Hz moduna ayarlanmış.
@BerkayZ87 hocam bu konuyla ilgili bir yorumunuz var mı acaba?