MSI G32CQ5P

1721324115121.webp

Kağıt üstü Özellikler

Panel Türü:
VA
Çözünürlük: 2560x1440
Boyut: 31.5"
Pivot Özelliği: Yok
Yükseklik Ayarı: Yok
Dahili Hoparlör: Yok
HDMI Sürümü: 2.0 (144 Hz)
DP Sürümü: 1.2 (170 Hz)

Renk Gamutu
Renk gamutu yeterince yüksek, yeterli doygunlukta renkler üretebiliyor. Aşağıdaki değerler kapsadığı renk gamutu yüzdeleridir, hacim renk gamutu yüzdesi değildir. Yani %100 sRGB'yi görünce düşük gelmesin, sRGB Volume değeri %125 civarı falan bu modelin.

1721323426474.webp

Maksimum Parlaklık ve Kontrast
Monitörün default haline ölçüm yapmış inceleme sahibi. MSI monitörlerde parlaklık ayarı default olarak 80, kontrast ayarı default olarak 70 geliyor. Yani parlaklığı 100 yaptığımızda, ölçüm değeri olan 180cd'den daha yüksek sonuç verecektir, tahminimce 250-260cd civarında bir maksimum parlaklığı vardır diye düşünüyorum.

Kontrast olarak ne kadar bir değişim olur bilmiyorum ama taş çatlasın 2500:1 civarında falan ölçülüyordur diye düşünüyorum ama bu sadece düşünce, herhangi bir somut delilim yok.

1721323605136.webp

Gecikme Süresi ve UFO Testi
Monitörün patlak verdiği kısım burası. Aşağıdaki videoda 8.28'e geldiğinizde kötü bir black smearing ve ghosting performansı sunduğunu görebiliyorsunuz. Bu da monitörün alınabilirliğini doğrudan etkileyen çok büyük bir etken. Ufak miktarlarda black smearing, VA panel monitörlerde göz ardı edilebilir ancak bu çok fazla. Bu arada UFO videosunun kalitesi biraz düşük, videodakinden bir tık daha iyi performans veriyordur ama yine de kötü olduğu gerçeği değişmiyor.

Link zaman ayarlı.

Sonuç
Black smearing gözle görülür derecede ve rahatsız edici miktarda, ayrıca gecikme süresi de iyi değil, black smearingin yanında diğer renklere bakacak olursanız onlarda da gecikme süresinin yüksekliğinden kaynaklı UFO'da ufak miktarda bozulmalar görülebiliyor. Tavsiye edebileceğim bir model değil, almanızı önermiyorum.

Kaynak

Son düzenleme: