Herath

Çalışkan
Cihaz
MSI GE76 Raıder 12UGS
Bundan 1-1.5 ay önce laptopumu garantisi bitmesine rağmen ServisPoint MSI servisine götürdüm. PC'yi teslim aldıktan sonraki gün tekrardan memlekete döndüm ve bilgisayarı kullandığım sırada işlemcinin ne yaparsam yapayım 85 derecenin altına düşmediğini, bilgisayarı yeni açtığımda bile +80 derecede olduğunu fark ettim.

HWiNFO ile aldığım sonuçlar bunlar. Bilgisayarda oyun vs. açık değil, sadece birkaç Chrome sekmesi ve Discord açık. Bu neden kaynaklanabilir?

1758596324277.webp

1758596372204.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Bundan 1-1.5 ay önce laptopumu garantisi bitmesine rağmen ServisPoint MSI servisine götürdüm. PC'yi teslim aldıktan sonraki gün tekrardan memlekete döndüm ve bilgisayarı kullandığım sırada işlemcinin ne yaparsam yapayım 85 derecenin altına düşmediğini, bilgisayarı yeni açtığımda bile +80 derecede olduğunu fark ettim.

HWiNFO ile aldığım sonuçlar bunlar. Bilgisayarda oyun vs. açık değil, sadece birkaç Chrome sekmesi ve Discord açık. Bu neden kaynaklanabilir?

Eki Görüntüle 187168

Eki Görüntüle 187169

Kasayı açıp macun değişin %90 macun sürmemişler.

Hocam bu modelde sıvı metal var kasayı açarken anakarta bulaştırma ihtimalim var mı? Yanlış bir şey yapmak istemiyorum. Gerçi servis notunda "termal macun kuruduğu için değişim yapıldı" tarzında bir not vardı.

Termal macun kuruduğu için dedilerse büyük ihtimal macun sürmüşlerdir ama sıvı metalde sürmüş olabilirler sakıncalı işte bu maalesef.

Termal macun kuruduğu için dedilerse büyük ihtimal macun sürmüşlerdir ama sıvı metalde sürmüş olabilirler sakıncalı işte bu maalesef.

Açmayı denedim 3 vida yalama olmuş. Kapak kırılmasın diye zorlamadım. Malatya'da da güvenebileceğim esnaf yok. Mecbur 95 derece ile yaşamayı öğreneceğim. Yardımın için teşekkürler hocam.

Açmayı denedim 3 vida yalama olmuş. Kapak kırılmasın diye zorlamadım. Malatya'da da güvenebileceğim esnaf yok. Mecbur 95 derece ile yaşamayı öğreneceğim. Yardımın için teşekkürler hocam.

Hocam yalama derken kafalarımı bozulmuş yoksa boşa mı dönüyor vazgeçmeyelim hemen.

2 vida direkt dönmüyor. 1 vida boşa dönüyor. Önceden de 1 vida böyleydi servis kasayı yanlardan yamultarak açmış. Diğerlerinde bir sorun yoktu ta ki yine bunlara laptopu verene kadar. İşlemci 95-85 arası gidip geliyor boşta fakat işin bir garip tarafı da tam yükteyken de aynı sıcaklık değerlerine sahip. YouTube'a video çekerken veya kickte yayın yaparken de fazla bir sorun yaşamıyorum.