Gereksiz pahalı. TUF modelini almak saçma zaten. Bu paraya 5080 toplanır şu an. RAM de sıkıntılı. Genel olarak fiyatını hak etmiyor.
Anladım yavaştan temmuza doğru gidiyorum ve korkmaya başladım PC konusunda tek tek toplamak ya da ikinci el bulaşmadan almak zor.

Gereksiz pahalı. TUF modelini almak saçma zaten. Bu paraya 5080 toplanır şu an. RAM de sıkıntılı. Genel olarak fiyatını hak etmiyor.
İşlemci (CPU): AMD Ryzen 7 7800X3D 4.20GHz 8 Çekirdek 96MB Önbellek Soket AM5 (Tray)
Anakart: Colorful Battle-Ax B850M-PLUS S WIFI7 V14 AMD AM5 DDR5 8000MHz mATX
Ekran Kartı (GPU): Sapphire Pulse AMD Radeon RX 9070 XT 16GB GDDR6 256Bit
Bellek (RAM): 32 GB (2 x 16 GB) Patriot Viper Venom DDR5 6000MHz CL30
Depolama (SSD): Kioxia Exceria Basic 1TB Gen4x4 NVMe M.2 SSD (7200MB Okuma / 6600MB Yazma)
Kasa & Güç Kaynağı: Lian Li V100R Siyah 850W 80+ Gold ATX Kasa
İşlemci Soğutucu: XPG Maestro Plus 42SA ARGB Hava Soğutucu

Nasıl sistem 100K fiyatı en aklıma yatan bu oldu ne dersin.

Son düzenleme:
Anladım yavaştan temmuza doğru gidiyorum ve korkmaya başladım PC konusunda tek tek toplamak ya da ikinci el bulaşmadan almak zor.

İşlemci (CPU): AMD Ryzen 7 7800X3D 4.20GHz 8 Çekirdek 96MB Önbellek Soket AM5 (Tray)
Anakart: Colorful Battle-Ax B850M-PLUS S WIFI7 V14 AMD AM5 DDR5 8000MHz mATX
Ekran Kartı (GPU): Sapphire Pulse AMD Radeon RX 9070 XT 16GB GDDR6 256Bit
Bellek (RAM): 32 GB (2 x 16 GB) Patriot Viper Venom DDR5 6000MHz CL30
Depolama (SSD): Kioxia Exceria Basic 1TB Gen4x4 NVMe M.2 SSD (7200MB Okuma / 6600MB Yazma)
Kasa & Güç Kaynağı: Lian Li V100R Siyah 850W 80+ Gold ATX Kasa
İşlemci Soğutucu: XPG Maestro Plus 42SA ARGB Hava Soğutucu

Nasıl sistem 100K fiyatı en aklıma yatan bu oldu ne dersin.
Daha iyi bir sistem toplanabilir. Anakart daha iyi tercih edilebilir. Müsait olduğumda sistem iletirim.

Hangi çözünürlükte kullanacaksınız? Ona göre ayarlayayım.

Senin sorunun cevabı = genel olarak CS vesaire oyunları oynayacagım yani 1080 ama hikayeli hızlı akan oyunlar içinde 2K misal had of war.

Şöyle bir soru sorayım AMD ve invidia yapay zekâ olarak fark ne kadar açık ve beni ne kadar etkiler 9070XT hala yazılımsal hatalar ne durumda büyük çoğunluk çok desede bazıları hala var diyor ve DLSS beni invidia tarafına yönlendirsede ekran kartı olarak 9070XT düşünüyorum doğru ayarlar ile 4K da açar gibi bir düşüncem var

Senin sorunun cevabı = genel olarak CS vesaire oyunları oynayacagım yani 1080 ama hikayeli hızlı akan oyunlar içinde 2K misal had of war.

Şöyle bir soru sorayım AMD ve invidia yapay zekâ olarak fark ne kadar açık ve beni ne kadar etkiler 9070XT hala yazılımsal hatalar ne durumda büyük çoğunluk çok desede bazıları hala var diyor ve DLSS beni invidia tarafına yönlendirsede ekran kartı olarak 9070XT düşünüyorum doğru ayarlar ile 4K da açar gibi bir düşüncem var
4K için pek uygun olmaz 5090 harici. 2K tercih ederdim ben sizin yerinizde olsam. FPS oyunlarını da 2K oynarsınız. Hatta 4K monitör alacağıma gider 2K OLED alırım daha iyi.

4K için pek uygun olmaz 5090 harici. 2K tercih ederdim ben sizin yerinizde olsam. FPS oyunlarını da 2K oynarsınız. Hatta 4K monitör alacağıma gider 2K OLED alırım daha iyi.

O zaman dediğin gibi diz bana bir şeyler ama ekran kartı konusunda hala düşüncelerim aynı nedenini bilmiyorum ama 9070XT hep aklımda...

9070 XT iyi karttır. Aradaki fiyat beni bozmaz dersen 5070 Ti da alabilirsin ama bence gerek yok. Ben sana 9070 XT sistem iletirim şimdi.

Ne kadar fark olurki bir de benden kaynaklı bir serinin en güçlüsü varken diğer serinin giriş/orta segmenti güç performans vs aynı veya eşit olsa da tam olarak kafama oturmuyor. Sen müsait olursam ikisinden de öneride bulun istersen.