MSI GL75 için termal pad vs termal putty

falcata61

Uzman
Merhaba. Termal macunu değiştirmeye karar verdim ama CPU ve GPU hariç olan kısımları normalde ellemiyorum. Ama sanki bir şeyleri değiştirmem gerekiyor. CPU ve GPU hariç o diğer kısımlara termal putty mi koymam gerekiyor? Nereden satın alabilirim, sanırım termal macun sürülmez oraya. MSI GL75 17 inç, i7 9750H, 1660 Ti. Yaklaşık 6 yıldır termal macun hariç hiçbir şeyi değiştirmedim.

Bu da diğer kısmı. Buraya ne yapılmalı

Dosya Ekleri

• IMG_2423.webp
    247 KB · Görüntüleme: 135
  • image.webp
    182,3 KB · Görüntüleme: 126
Son düzenleyen: Moderatör:
Termal macun sürülür de en uygunu termal pad.

Hiç bir şey sürmeden kullanılır mı ? Yani silmeden şu anki haliyle
Anakart üzerindeki kalıntıları ve bakır soğutucu üzerindeki kalıntıları silmeniz lazım tabii. Ondan sonra o anakart üzerindeki devre elemanlarına uygun şekilde termal padi kesip oraya koyarsınız, buzdolabında biraz bekletmenizi öneririm kesmesi daha kolay olur elinize falan yapışmaz.

Şundan sipariş edip termal ped yerine bunu kullanmayı düşünüyorum

Hocam bu ürünü aldınız mı? Ben de almayı düşünüyorum ama pek yorum yok hakkında.
Aldım hocam. Eldivenle çok küçükçe elimde yuvarlayarak uyguladım. Şu anlık sıkıntı yok. Eskisi berbat olduğu için değiştirmek zorunda kalmıştım. Bir de ptm7950 aldım onu da geldiğinde süreceğim bakalım nasıl olur.

Uygulama hali. Bu kadar küçük uygulamama rağmen üstünü kapatınca yer yer yanlardan taştı

Dosya Ekleri

• E410C362-3E1B-4301-923D-4143B0559F57.webp
    315,2 KB · Görüntüleme: 123
Teşekkürler hocam cevabınız için. Ben de sürdüm az önce vram sıcaklıkları normale döndü. Soğutma bloğunu açıp kapatmaktan termal macunlar bozuldu sanırım iyice, onları da yenileyince sorun kalmayacak.

Rica ederim hayırlı olsun. Termal macun konusunda tavsiyem olacak sana:

Bu hamuru sürdüğümde mx4 sürmüştüm, ilk haftalarda cpu sıcaklığı cs’de iken 80-85 arasıydı ama sonrasında 85-90 aralığına çıktı. Sanırım pumpout olduğundan dolayı.

Bende aliexpressten ptm7950 termal ped aldım işlemci ve gpu için. Ne olduğunu bilmiyorsan bir bakıver anlarsın baya konusu ve incelemesi mevcut. Bugün elime ulaştı ve uyguladım cpu bir buçuk saat 70’lerde seyretti, inanılmazdı.

Arkadaşın bilgisayar monster, ona da uyguladık ama onunki 95’lerden 86 derecelere düştü. Sanırım soğutmadan kaynaklı bir fark ama benim bilgisayarda çok farketti. Bilgine.

3. Oyundan ekran görüntüsü. Muazzam

Dosya Ekleri

• EF43298B-7934-4F70-965F-5F1B26645065.webp
    238,9 KB · Görüntüleme: 125
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…