MSI GT60 2PC Dominator Fedora 40 şarjdan çıkartılınca ekran yan dönüyor

AJFA

Yetkin
Sosyal Locası
Makaleler
21
Merhaba. Laptopu şarjdan çıkartınca "Ekranlar - Yönelim" ayarı "Yatay" seçeneğinden "Dikey Sağ" seçeneğine geçiş yapıyor. Bunu nasıl engelleyebilirim?

Bir sitede otomatik döndürmeyi kapattığını söylüyor kullanıcı.

Merhaba. Laptopu şarjdan çıkartınca "Ekranlar - Yönelim" ayarı "Yatay" seçeneğinden "Dikey Sağ" seçeneğine geçiş yapıyor. Bunu nasıl engelleyebilirim?

Eki Görüntüle 88238
dconf-editor isimli programcigi kurup /org/gnome/mutter/keybindings/rotate-monitor adresinde neler bulunuyor kontrol edip gosterebilir misin?

Eger orada ['XF86RotateWindows'] varsa XF86RotateWindowskismini sil, noktalama isaretleri kalsin sonra bir relogin yap ve bak bakalim duzelmis mi?

Son düzenleme:
dconf-editor isimli programcigi kurup /org/gnome/mutter/keybindings/rotate-monitor adresinde neler bulunuyor kontrol edip gosterebilir misin?
Baktım ancak mutter klasörünen sonra keybindings diye bir klasör bulunmuyor.

Abi mümkünse KDE Plasma dener misin? Onda da böyle bir sorun var mı diye öğrenmek için.
Üniversite için hazırladım laptopu. Her şeyi ayarladıktan, kurduktan ve hazır ettikten sonra KDE Plasma versiyonunu kurmak istemiyorum açıkçası. Zaten laptopu sürekli şarjda kullanıyorum ancak elektrik kesintisi gibi durumlarda olay çıkartmasın diye çözüm arıyorum. Kafamı çevirip ayarı değiştirmek sinir bozucu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…