- Makaleler
- 21
Merhaba. Laptopu şarjdan çıkartınca "Ekranlar - Yönelim" ayarı "Yatay" seçeneğinden "Dikey Sağ" seçeneğine geçiş yapıyor. Bunu nasıl engelleyebilirim?
Başka bir Linux dağıtımı denemedim zaten.
Merhaba. Laptopu şarjdan çıkartınca "Ekranlar - Yönelim" ayarı "Yatay" seçeneğinden "Dikey Sağ" seçeneğine geçiş yapıyor. Bunu nasıl engelleyebilirim?
Eki Görüntüle 88238
dconf-editor isimli programcigi kurup /org/gnome/mutter/keybindings/rotate-monitor adresinde neler bulunuyor kontrol edip gosterebilir misin?['XF86RotateWindows'] varsa XF86RotateWindowskismini sil, noktalama isaretleri kalsin sonra bir relogin yap ve bak bakalim duzelmis mi?Baktım ancak mutter klasörünen sonra keybindings diye bir klasör bulunmuyor.dconf-editorisimli programcigi kurup/org/gnome/mutter/keybindings/rotate-monitoradresinde neler bulunuyor kontrol edip gosterebilir misin?
Peki buyutectenBaktım ancak mutter klasörünen sonra keybindings diye bir klasör bulunmuyor.
rotakelimesini aratip bir cikti verecek mi baksan? Bir sey cikiyorsa paylasabilir misin?Maalesef, hiçbir sonuç çıkmıyor.Peki buyutectenrotakelimesini aratip bir cikti verecek mi baksan? Bir sey cikiyorsa paylasabilir misin?
Abi mümkünse KDE Plasma dener misin? Onda da böyle bir sorun var mı diye öğrenmek için.Merhaba. Laptopu şarjdan çıkartınca "Ekranlar - Yönelim" ayarı "Yatay" seçeneğinden "Dikey Sağ" seçeneğine geçiş yapıyor. Bunu nasıl engelleyebilirim?
Eki Görüntüle 88238
Üniversite için hazırladım laptopu. Her şeyi ayarladıktan, kurduktan ve hazır ettikten sonra KDE Plasma versiyonunu kurmak istemiyorum açıkçası. Zaten laptopu sürekli şarjda kullanıyorum ancak elektrik kesintisi gibi durumlarda olay çıkartmasın diye çözüm arıyorum. Kafamı çevirip ayarı değiştirmek sinir bozucuAbi mümkünse KDE Plasma dener misin? Onda da böyle bir sorun var mı diye öğrenmek için.