Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Jahrein Fan

Üstün
Makaleler
4
Arkadaşlar anakartın BIOS'unu modlayıp bu işlemciyi takacağım, overclock atabilir miyim? 650 TL'ye birinden satın alacağım ve alacağım kişi BIOS'taki kapalı ve gizli overclock özelliğini açtığını söylüyor.
İşlemci:
Intel Xeon E3-1270 V5.
BIOS'u alacağım site:

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
2
Hocam Xeon M.2 SSD ve overclock desteği ekliyor BIOS içeriğinin resmi var linkte bakın overclock menüsü var olur mu diye sordum sadece yapsam çalışır mı diye.
1771858456423.webp

Şimdi taşlar yerine oturdu, biraz araştırdım şöyle bir şey buldum işine yarar belki:

BCLK (baseclock) * multiplier (çarpan) = işlemci hızı.

Yani bu BIOS moduyla BCLK değerini arttırma eklenmiş. BCLK arttırarak da işlemciye overclock yapılabiliyormuş bu sayede. Denemeye değer, güzel bir şeye benziyor.
Intel sistemlerde H serisi yonga setli anakartlar ile overclock yapamazsın. Benim anakartım H510 ama yapamıyorum. Zaten attığın BIOS sürümü de Xeon desteği eklemek için, overclock için değil...

Son düzenleyen: Moderatör:
Intel sistemlerde H serisi yonga setli anakartlar ile overclock yapamazsın. Benim anakartım H510 ama yapamıyorum. Zaten attığın BIOS sürümü de Xeon desteği eklemek için, overclock için değil...

Hocam Xeon M.2 SSD ve overclock desteği ekliyor BIOS içeriğinin resmi var linkte bakın overclock menüsü var olur mu diye sordum sadece yapsam çalışır mı diye.

1771858456423.webp

Şimdi taşlar yerine oturdu, biraz araştırdım şöyle bir şey buldum işine yarar belki:

Yani bu BIOS moduyla BCLK değerini arttırma eklenmiş. BCLK arttırarak da işlemciye overclock yapılabiliyormuş bu sayede. Denemeye değer, güzel bir şeye benziyor.

Çözüm
Eki Görüntüle 229131

Tamamdır hocam ilk topladım da Celeron alacağım BIOS modlamak için para birikince 1.6K'ya Xeon işlemciyi alacağım, sonra kule tipi soğutucuya geçip overclock atacağım. En sonda da RX 580 8 GB kartı alacağım. Cevabınız için teşekkür ederim.