bartuacr

Üyecik
Valorant için Secure Boot ayarını açmak istiyorum. Fakat BIOS'tan Advanced moda geçtiğimde ekranlar üst üste biniyor. BIOS kasıyor ve herhangi bir ayar yapmak istediğimde BIOS tamamen donuyor. Ayrıca ekran yenilenmiyormuş gibi oluyor. Bir de monitörün tamamını kaplayacak yerde ekran yarısını kaplıyor. Çözüm nedir?

msiya.webp

Secure Boot modeyi customa al, install defaults key var, ona tıklayın, sonra Secure Boot modeyi standarta alın. Boot mode kısmı UEFI olacak. PTT ayarını da enabled ya da online yapın, PTT ayarını nete anakartın markasını yazıp aratın, oradan bulup açın, BIOS'ta F9 tuşu ile de açabilirsin. Recep hocamızın rehber ve çözüm yöntemleri var onları diğer konudan bulup iletirim.
Valla ben BIOS'ta advanced moda giriyorum, herhangi bir ayara tıklayınca donuyor. Security kısmına zaten giremiyorum, PC açmadan donuyor. Donmasa halledeceğim, zaten arama kısmında da bu ayarların yarısı gözükmüyor.

Alla ben BIOS'ta Advanced moda giriyorum, herhangi bir ayara tıklayınca donuyor. Security kısmına zaten giremiyorum, PC açmadan donuyor. Donmasa halledeceğim, zaten arama kısmında da bu ayarların yarısı gözükmüyor.

Ekran kartında mı sorun var acaba, BIOS'u clear CMOS yapıp deneyelim, farklı bir HDMI'ya da DPI kablosu ile de denemen gerekebilir, elinde farklı kablo mevcut mu? Önce clear CMOS işlemini yapalım, sonra farklı kablo ile deneyin. Görselde işaretlediğim jbat1 PIN'i var, BIOS pilinin yanında iki tane pin, sistemi kapatın, yıldız tornavidanın ucu ile 10 saniye temas edin, iki pin biri birine tornavida ucu ile değecek yani. Bu işlemden sonra tekrar bakalım, tornavidayı sağa sola deydirmeyin, dikkatli olun. Bir de sadece mouse ya da klavye kullanarak deneyin.

Ekran görüntüsü 2026-07-17 210059.webp

Ekran kartında mı sorun var acaba, BIOS'u clear CMOS yapıp deneyelim, farklı bir HDMI'ya da DPI kablosu ile de denemen gerekebilir, elinde farklı kablo mevcut mu? Önce clear CMOS işlemini yapalım, sonra farklı kablo ile deneyin. Görselde işaretlediğim jbat1 PIN'i var, BIOS pilinin yanında iki tane pin, sistemi kapatın, yıldız tornavidanın ucu ile 10 saniye temas edin, iki pin biri birine tornavida ucu ile değecek yani. Bu işlemden sonra tekrar bakalım, tornavidayı sağa sola deydirmeyin, dikkatli olun. Bir de sadece mouse ya da klavye kullanarak deneyin.

Eki Görüntüle 266513
Hocam, denedim, sonuç aynı. Farklı kablom yok, keşke olsa. Ekran kartı da elimde sadece RX 550 var, işlemcide de dahili ekran kartı yok. Ayrıca arama yerinden yapmaya çalıştım, Windows UEFI'de çalışıyor ama BIOS CSM'de çalışıyor. Görseldeki hatayı aldım ayar yapmaya çalışınca da bilgisayar restart atabiliyor kendi kendine.

Dosya Ekleri

• IMG_20260717_211151.webp
    IMG_20260717_211151.webp
    4,4 MB · Görüntüleme: 4
CSM mecbur disabled yapılacak. CSM kapanmadan Secure Boot açılamaz zaten. Donma devam ediyorsa durum zor. @Ayhan Dönmez aynı BIOS'u tekrar mı yüklesek. Farklı kablo ile mecbur denenmesi lazım.
Ya garipsediğim bir şey, bir adam izledim, CSM'i UEFI'ye çeviriyor arama kısmından ama bende aynı ayar arama kısmından çıkmıyor. Ayrıca driverlarım güncel.

CSM mecbur disabled yapılacak. CSM kapanmadan Secure Boot açılamaz zaten. Donma devam ediyorsa durum zor. @Ayhan Dönmez aynı BIOS'u tekrar mı yüklesek. Farklı kablo ile mecbur denenmesi lazım.
Hocam evde buldum bir tane daha HDMI kablosu, fakat durum yine aynı belirttiğim gibi.

Son düzenleme: