alparslangenc

Üyecik
Arkadaşlar merhaba, MSI Katana 17 B12VGK kullanıyorum. Son zamanlarda başıma gelen bir sorundan muzdaribim. Özellikle LoL oynarken bilgisayar bir anda donup kalıyor CTRL+alt+delete de işe yaramıyor ve mecburen bilgisayarı açma kapama tuşuna basılı tutarak kapatmak zorunda kalıyorum ve enteresan şekilde genellikle ikinci LoL maçımda oluyor bu olay. Tam oyun başlayacağı esnada donup kalıyor. Windows sürümüm 25H2. sistem özelliklerim; i7-12650H, RTX4070, 32 GB RAM. Sürücüleri güncelledim fakat yaklaşık 1 aydır böyle bir sorunum var. Bu neden olabilir nasıl çözebilirim? Yardımlarınızı bekliyorum.

Merhaba DDU indirip bir de NVIDIA RTX 4070 driverini bulup indir ama kurma hocam. Sonra Shift'e basılı tutup bilgisayarı yeniden başlat ve başlattığında mavi ekran gelecek. Gelince sorun gider-gelişmiş seçenekler-başlangıç ayarları-yeniden başlat yapacaksın. Liste gelecek orada 4 ya da 5'e bas yani güvenli moda girceksin. Açılınca DDU programını çalıştırıp sağ tarafta bir yerde cihaz türünü seçin diye bir kısım var oradan GPU'yu seçin. Alt kısımda NVIDIA seçili olması lazım. Sonra sol üstte temizledikten sonra yeniden başlat diye bir seçenek var. Ona tıkla ve bilgisayar tekrar normal şekilde açılacak.

Son düzenleme:
Dün gece denedim ve çözülüp çözülmediğini anlamak için bir iki maç da oynadım fakat sorun devam ediyor. Bu sorun bazen de Alt+Tab yapınca yaşanıyor.

Dün gece denedim ve çözülüp çözülmediğini anlamak için bir iki maç da oynadım fakat sorun devam ediyor. Bu sorun bazen de Alt+Tab yapınca yaşanıyor.

Sorun donanımsal olabilir isterseniz güvendiğiniz bir bilgisayar tamircisine götürebilirsiniz ama güvenilir olması lazım.

Donanımsal bir sorun olup olmadığını anlayabileceğim bir yöntem var mı?

Furmark ile sistemi teste soktum işlemci fazla ısınıyor gibi sorunun kaynağı bu olabilir mi ?

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2026-01-23 173350.webp
    Ekran görüntüsü 2026-01-23 173350.webp
    54,2 KB · Görüntüleme: 32
  • Ekran görüntüsü 2026-01-23 173955.webp
    Ekran görüntüsü 2026-01-23 173955.webp
    18,9 KB · Görüntüleme: 43
Son düzenleme: