@DracheN, zaten bu monitörler Edge LED olduğu için HDR aktif etmek zararına olur. HDR, pahalı monitör teknolojisi. Mini LED arka aydınlatma içeren bir model almadığın sürece veya OLED bir monitör almadığın sürece iyi bir HDR performansı elde etme şansın pek yok. Kaldı ki Mini LED ve OLED'lerin bile her modelinde HDR iyi çalışmayabiliyor.

10-bit muhabbeti için direkt başka konuya yazdığım mesajı alıntı olarak bırakıyorum:

Teoride 10-bit > 8-bit + FRC olsa da pratikte bunun aksini gösteren modeller mevcut. Her zaman, satın alım gerçekleştirmeden önce mutlaka güvenilir kaynaklardan "Gradient" testlerine göz gezdirin. RTINGS'e bakabilirsiniz bunun için. Orada 8-bit + FRC monitörlerin, native 10-bit monitörlerden bile daha iyi gradient performansı sunduğunu görebilirsiniz.

Türkçesi:
İlk adım, monitörün 8-bit mi yoksa 10-bit panel mi kullandığını belirlemektir. Bunu, NVIDIA Denetim Masası'nda renk derinliğinin 8-bit dışında bir değere ayarlanıp ayarlanamayacağını kontrol ederek yaparız. Denetim masası 10-bit olarak ayarlamamıza izin veriyorsa, 8-bit + FRC olsa bile, 10-bit olarak kabul ederiz.

Türkçesi:
Gradyanı puanlamak için, çektiğimiz fotoğrafı daha küçük bölümlere ayıran bir toplu iş dosyası çalıştırıyoruz. Bu bölümler daha sonra, her seferinde bir tane olmak üzere iki test kullanıcısına sunuluyor ve bantlanma olup olmadığını onlar belirliyor. Bantlanma yoksa üç puan, emin olunmuyorsa iki puan ve bantlanma varsa bir puan veriliyor. Bu puanlar daha sonra toplanıp on üzerinden bir puana dönüştürülüyor. Test kullanıcılarının puanları farklıysa, testi tekrar yapmak üzere üçüncü bir test kullanıcısı getiriliyor. 8-bit bir panel için bir puan düşüyoruz, bu da 8-bit bir monitör için en yüksek puanın 9,0 olduğu anlamına geliyor. Bununla birlikte, 8-bit bir monitör yine de 10-bit bir monitörden daha yüksek puan alabilir, çünkü bazı 10-bit monitörler gradyanları iyi işlemezken bazı 8-bit
monitörler bu konuda çok iyidir. Gradyanların ne kadar pürüzsüz göründüğüne göre puan verdiğimiz için 8-bit + FRC ile doğal 10-bit arasında herhangi bir ayrım yapmıyoruz.

Kaynak:

@DracheN, zaten bu monitörler Edge LED olduğu için HDR aktif etmek zararına olur. HDR, pahalı monitör teknolojisi. Mini LED arka aydınlatma içeren bir model almadığın sürece veya OLED bir monitör almadığın sürece iyi bir HDR performansı elde etme şansın pek yok. Kaldı ki Mini LED ve OLED'lerin bile her modelinde HDR iyi çalışmayabiliyor.

10-bit muhabbeti için direkt başka konuya yazdığım mesajı alıntı olarak bırakıyorum:
Anladım hocam sağ olun. Benimki dediğim gibi takıntı ve 1.07 milyar renk ile 16.7 milyon renk arasındaki fark mutlaka belli olur gibi geliyor kabaca bakıyorum tabii. Detaylarına siz yazmışsınız zaten.

Bu arada şimdi fark ettim hocam yanlış gösteriyor masaüstü sanırım değil mi? @BerkayZ87
masaüstü hz.webp
nvidia ekran.webp

@DracheN, soldaki görsel monitörün 10-bit kapasitesi olduğunu, sağdaki görsel ise monitörün aktif olarak 8-bit çalıştığını ifade eder.

Anladım hocam sağ olun. Benimki dediğim gibi takıntı ve 1.07 milyar renk ile 16.7 milyon renk arasındaki fark mutlaka belli olur gibi geliyor kabaca bakıyorum tabii. Detaylarına siz yazmışsınız zaten.
Hocam anladığınızı sanmıyorum, zira kaç mesajdır yazıyorum önemsiz olduğunu lakin hala "fark mutlaka belli olur" gibi cümleler kuruyorsunuz. Zaten 255XF'ye geçmenizin mantıksız olduğunu da söylemiştim elinizdeki modelden ama orada da dinlememiştiniz. Pek mesajlarımı umursamıyor gibisiniz.