MSI MAG 256F vs AOC 24G42E

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ploveny
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 19
  • Görüntüleme Görüntüleme 201
  • Etiketler Etiketler
    aoc
Kağıtüstü veriler gerçekleri yansıtmaz. Ölçüm cihazıyla ölçülmesi gerekiyor o değerleri verdiğini kanıtlaması için. Saçmalığın daniskası incelemesi olmayan 100hz monitör önermek bana kalırsa.
Siz 1080p kullanmaya devam edin. :) 2k monitoru al bir karsina koy bir oyun oyna film izle gör bak farki nasilmis. Dünyan degisir acik ve net.

Siz 1080p kullanmaya devam edin. :) 2K monitoru al bir karsina koy bir oyun oyna film izle gör bak farki nasilmis. Dünyan degisir acik ve net.

Yapma yaw öylemiymiş. :D

Google'a AW2725DF diye arat ne kullandığımı görürsün.
IMG_2722.webp

Ee daha ne diye benimle inatlasion. 1080p alaydin ya 35k lira cebinde kalaydi senin mantigina gore. Kendin 2K kullanıp da insanlara o butceye 2K monitor alinabilecekken 1080p de israrci olman cok garip.

Çözünürlük tek başına her şeyi ifade etmez. Kullanılan panelin kalitesi ve arka aydınlatma daha önemlidir. 2K diye balıklama atlanmaz. Renk gamutu, kontrast, parlaklık ve hız gibi detaylar var. 100Hz oldukça yavaş. 165Hz ile 360Hz arasındaki farkı net hissedebiliyorum. 144Hz altı ise bana kasıyor gibi geliyor. İstersen bunun için konu aç 100Hz alınır mı diye sor. Renk gamutu düşük, kontrastı düşük, parlaklığı düşük, tepki süresi kötü ve kalitesiz bir 2K monitör alacağıma her alanda başarılı ama, 1080p monitör almayı tercih ederim. Çoğunlukta bu şekilde tercih ediyor zaten. Ben daha 100Hz monitör tavsiyesi isteyen 1-2 kişi hariç görmedim. İnsanlar minimum 144Hz istiyor. Kaldı ki diğer dediğim detaylara da çok fazla takılan insan var benim gibi. Kendin bunları önemsemiyorsan 2K monitör alabilirsin. %95'lik kesim bunu tercih etmiyor.

Asıl senin 100Hz incelemesi olmayan ne olduğu belirsiz monitörü tavsiye etmen çok garip geliyor bana. Çoğu monitör konusuna bakıyorum senin gibisini görmedim daha. Gariplik sende var.

Senin yaptığın 1440p monitörleri filtrele dedikten sonra en ucuz 2K monitörü seçiyorsun. Bu monitörün paneli kaliteli mi kalitesiz mi bakmıyorsun. Hepsi IPS ya aynı kalitede olur zaten diyorsun. 700:1 kontrast oranı sunan IPS monitörde var 1500:1 kontrast oranı sunan IPS monitörde var. %70 DCI-P3 renk gamutu sunanda var %97 DCI-P3 renk gamutu sunanda var. %100 sRGB volume sunanda var %160sRGB volume sunanda var. %60 rec 2020 renk gamutuna sahip olanda var %80 rec 2020 renk gamutuna sahip olanda var. 230CD monitörde var 400CD monitörde var. 3ms monitörde var 15ms monitörde var. Hepsini aynı kefeye koyuyorsun. Neden biliyor musun? İncelemeye bakma derdin yok. Hepsi aynı kalitededir zaten diyerek öneri yapıyorsun. Ben ise incelemeye bakarak öneri yapıyorum. Şimdi gariplik sende mi bende mi? Ki forumdaki çoğu kişiye sorsak 100Hz monitör yetersiz gelir.

Son düzenleme:
Şahsen ben hikayeli oyun vs. oynamadığım için 27" gerek duymuyorum ve bana büyük geliyor 24" daha uygun gibi. Renklerin'de güzel gözükmesi daha iyi olur bana göre.

@7800X3D GOAT hocam bu monitörde ayar muhabbeti varmış açıklayabilir misiniz?

Son düzenleme:
Şahsen ben hikayeli oyun vs. oynamadığım için 27" gerek duymuyorum ve bana büyük geliyor 24" daha uygun gibi. Renklerin'de güzel gözükmesi daha iyi olur bana göre.

Ayar derken ne demek istedeğinizi anlamadım. OverDrive ayarlamasını mı soruyorsunuz?

OSD menüsünden response time ayarını medium vs yapabilirsin. UFO testine bakarak en iyi performansı vereni seç. Fazla yüksek yaparsan mavi bir iz çıkar. Düşük yaparsanda tepki süresi daha kötü olur. En iyi aralığı UFO testine bakarak bulman lazım.

Ayar derken ne demek istedeğinizi anlamadım. OverDrive ayarlamasını mı soruyorsunuz?
UFO testine bakılarak yapılan bir ayar varmış sanırım arkadaşın yazdığı olay sanırım.
OSD menüsünden response time ayarını medium vs yapabilirsin. UFO testine bakarak en iyi performansı vereni seç. Fazla yüksek yaparsan mavi bir iz çıkar. Düşük yaparsanda tepki süresi daha kötü olur. En iyi aralığı UFO testine bakarak bulman lazım.
Teşekkürler hocam bahsettiğim olay bu sanırım.

UFO testine bakılarak yapılan bir ayar varmış sanırım arkadaşın yazdığı olay sanırım.

Teşekkürler hocam bahsettiğim olay bu sanırım.

Aynen UFO testi dediğiniz OverDrive ayarlaması. Bu monitörü kullanan arkadaşlar seviye 3'te en iyi performansı verdiğini söylüyor. Kendiniz de aldığınız zaman deneyerek görebilirsiniz. İncelemede hız testine değinmedikleri için bu konuda bilgim yok.

Aynen UFO testi dediğiniz OverDrive ayarlaması. Bu monitörü kullanan arkadaşlar seviye 3'te en iyi performansı verdiğini söylüyor. Kendiniz de aldığınız zaman deneyerek görebilirsiniz. İncelemede hız testine değinmedikleri için bu konuda bilgim yok.
Teşekkürler hocam.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt