2254

Üstün
Makaleler
7
Monitoru bu konuyla birlikte ilk kez gordugum icin yorum yapmam dogru olmaz. Incelemelerine bakmak gerek.

@Hamza Ensar Sağlam incelemesini yapmış Monitors Unboxed.

Açıkçası pek ilgimi çekmedi. Mini LED beklentim biraz daha uçuk kaçık idi, zira önceden çıkan Mini LED IPS'ler çok daha iyiydi parlaklık ve renk gamutu bakımından. MO27Q28G renk gamutunda üstün, kontrastta ve HDR'da zaten üstün. HDR parlaklığında ve SDR parlaklıkta tabii ki 274UPDF E16M daha üstün ama genel olarak pek ilgimi çekmedi. Burn-in takıntısı olanlar yapıştırıp geçebilir ama böyle bir takıntısı olmayan birisi MO27Q28G almalı. Kısacası MO27Q28G yerine 274UPDF E16M almak için spesifik bir gerekçen olmalı.

Son düzenleme:
Monitoru bu konuyla birlikte ilk kez gordugum icin yorum yapmam dogru olmaz. Incelemelerine bakmak gerek.

@Hamza Ensar Sağlam incelemesini yapmış Monitors Unboxed.

Açıkçası pek ilgimi çekmedi. Mini LED beklentim biraz daha uçuk kaçık idi, zira önceden çıkan mini LED IPS'ler çok daha iyiydi parlaklık ve renk gamutu bakımından. MO27Q28G renk gamutunda üstün, kontrastta ve HDR'da zaten üstün. HDR parlaklığında ve sdr parlaklıkta tabii ki 274updf E16m daha üstün ama genel olarak pek ilgimi çekmedi. Burn-in takıntısı olanlar yapıştırıp geçebilir ama böyle bir takıntısı olmayan birisi MO27Q28G almalı. Kısacası MO27Q28G yerine 274updf E16m almak için spesifik bir gerekçen olmalı.

Aslında bunun farkı biraz da 4K olması, metin netliğinin iyi olması, parlaklığın yüksek olması ve yanma derdinin olmaması. Ama burada büyük bir ama var: Gigabyte, Gen 4 panel kullanıyor. Ben de bu yüzden Gigabyte'a daha sıcak bakıyorum. Ama dediğim gibi daha geçen gün OLED alamam ileride satsan dert kimse almaz diye yakınıyordu birisi. Tam ona göre bir seçim. Bazıları monitörleri yatırım aracı olarak görüyor. OLED alırsam satamam ve yanacak diyor. İkinciyi alacak da durumu yoksa 4K Mini LED almak mantıksız olmuyor. Zor bir seçim, çünkü Monitors Unboxed'ın dediğine göre diğer Mini LED modellerdeki gibi kötü deneyimler yaşatmamış. Oldukça temiz bir model diye bahsediyor. Sanırsam MPG modeli bunun beyaz varyantı. Kağıt üstünde özellikler aynı çünkü.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aslında bunun farkı biraz da 4K olması, metin netliğinin iyi olması, parlaklığın yüksek olması ve yanma derdinin olmaması. Ama burada büyük bir ama var: Gigabyte, Gen 4 panel kullanıyor. Ben de bu yüzden Gigabyte'a daha sıcak bakıyorum. Ama dediğim gibi daha geçen gün OLED alamam ileride satsan dert kimse almaz diye yakınıyordu birisi. Tam ona göre bir seçim. Bazıları monitörleri yatırım aracı olarak görüyor. OLED alırsam satamam ve yanacak diyor. İkinciyi alacak da durumu yoksa 4K Mini LED almak mantıksız olmuyor. Zor bir seçim, çünkü Monitors Unboxed'ın dediğine göre diğer Mini LED modellerdeki gibi kötü deneyimler yaşatmamış. Oldukça temiz bir model diye bahsediyor. Sanırsam MPG modeli bunun beyaz varyantı. Kağıt üstünde özellikler aynı çünkü.

iPhone'a yatırım amaçlı bakanı gördük de monitöre o amaçla bakan cidden ayrı bir kafa yaşıyor 😂

Benim isteme sebebim de yıllarca korkusuz bir şekilde kullanmak. Hem PPI'dan dolayı keskinlik daha hoş olacak bu keskinliği sunacak bir OLED monitör alabilmek için 40.000 TL civarına çıkmak gerekiyor.

iPhone'ye yatırım amaçlı bakanı gördükte monitöre o amaçla bakan cidden ayrı bir kafayı yaşıyor 😂

Benim isteme sebebim de yıllarca korkusuz bir şekilde kullanmak. Hem PPI'dan dolayı keskinlik daha hoş olacak bu keskinliği sunacak bir OLED monitör alabilmek için 40.000 civarına çıkmak gerekiyor.

Haksız bulmuyorum açıkçası. PC toplamak ucuz değil. 40K veriyorsun, 6 yıl dayanmıyor. İlk 3 sene güzel de 4. yıl bile dolmadan yandı diyelim, ne olacak? 2K modeller gayet iyi fiyatta ama 4K Gen 4 modellerin fiyatları hala pahalı geliyor bana. LCD kullanmayıp OLED isteyeni de anlıyorum, (mesela ben) iki taraf da haklı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Haksız bulmuyorum açıkçası. PC toplamak ucuz değil. 40K veriyorsun, 6 yıl dayanmıyor. İlk 3 sene güzel de 4. yıl bile dolmadan yandı diyelim, ne olacak? 2K modeller gayet iyi fiyatta ama 4K Gen 4 modellerin fiyatları hala pahalı geliyor bana. LCD kullanmayıp OLED isteyeni de anlıyorum, (mesela ben) iki taraf da haklı.

Ben de bu yanma durumundan dolayı OLED'den korkuyorum zaten 😂

@BerkayZ87 bu arada bir güncelleme ile bazı sorunları aşmışlar: