SHERLOCKED

Başarılı
Evet, detaylı bir inceleme yazmaya şimdilik üşendiğim için dikkatimi çeken kısımları yazacağım. İleride detaylı bir inceleme paylaşırım (sanırım).

Malzeme Kalitesi
MAG serisinden bekleneceği üzere çok premium bir malzemesi yok. Tıklatınca plastik olduğu çok rahat anlaşılıyor ama sadece bakınca metal gibi görünüyor. Soğutma için plastik ne kadar mantıklı bilmiyorum. Umarım bunun mühendisliği düzgün yapılmıştır.

Dikey Hareket Kabiliyeti
Yükseklik ayarı olarak monitörün altı 6,7 cm-17,6 cm, üst tarafı 48,5 cm-59,4 cm arası oynayabiliyor.

Swivel
Monitörde bu da mevcut. Ölçme şansım olmadı ama monitörü duvara yaslayınca duvara çarpacak kadar döndürebiliyorum. Daha önce kullanmadığım için 360 derece dönebilen bir şey olup olmadığını bilmiyorum.

Pivot
Gelelim zurnanın zırt dediği yere. Çok dar bir pivot açısı var. Bırakın 90 dereceyi, 30 derece bile dönmüyor. Swivel koyup bunu böyle bırakmak olmamış. Yakışmadı MSI.

Tilt
Bu zaten klasik. Burayı neden okuyorsunuz ki?

Dark Armor 2.0 ve Parlaklık
Gerçekten çok beğendiğim yanlarından biri. Bildiğiniz üzere normalde QD-OLED panellerin üst polarizasyon katmanı olmadığı için ışığın yoğun olduğu ortamlarda siyahlar sapıtır, morarır. Tam arkamdan odama (ve dolayısıyla monitöre) ışık vurmasına rağmen siyahlarda rahatsız edici bir bozulma görmedim. Tam siyah ekranda monitörün çerçevesinin bittiği yer tabii ki fark ediliyor ama Dark Armor 2.0'ın gayet başarılı olduğunu söyleyebilirim. Arkamdan ışık vurmasına rağmen şu an %46 parlaklıkta gayet rahat kullanıyorum.

Bağlantılar
Minimal tutulmuş. 2 HDMI, 1 DP, 1 15W Type-C soketi (DP alt portu desteklemiyor), 1 adet jak girişi ve tabii ki de bir adet güç girişi. KVM desteği olsa çok tatlı olurmuş. Büyük sorun değil ama güzel olurdu yani. :D Aynı şekilde Type-C portu da 45W PD falan desteklese güzel olurdu ama onu MPG modeline saklamışlar. Bir de güç adaptörünün kasaya birleşik gelmesi OLED olduğu için ne kadar mantıklı bilemiyorum. Umuyorum ki MSI'dakiler bunun da mühendisliğini düzgün yapmıştır.

Penta Tandem QD-OLED
Açmadan önce düşünüyordum gerçekten renkler o kadar fark ettirecek mi diye. Ve evet, fark ettiriyor. Renkler gerçekten çok güzel. Belki ben ilk defa OLED kullandığım için büyüsüne kapılmışımdır ve QD-OLED olmasıyla alakası yoktur ama çok güzel. Daha önce bahsettiğim gibi parlaklığı fazlasıyla yeterli Tandem OLED olduğu için ama tabii ki de gündüz vakti bile gözlerinizi kamaştırmak istiyorsanız Tandem WOLED'ler de çıkıyor sanırsam yavaştan.

Bu kadardı sanırsam. Bilmek istediğiniz başka bir şey varsa iletmekten mutluluk duyarım. İyi sosyaller.
@BerkayZ87 :D

Son düzenleme:
Sence bu mu cok goz yoruyor yoksa IPS mi? Bildigin uzere bunlar kucuk kucuk ampuller gibi aydinlatiyor monitoru bundan dolayi nerak ediyorum. İşıgın gelis acisi dik oldugu icin daha cok goz yoracagi fikri var bende.

Sence bu mu cok goz yoruyor yoksa IPS mi? Bildigin uzere bunlar kucuk kucuk ampuller gibi aydinlatiyor monitoru bundan dolayi nerak ediyorum. İşıgın gelis acisi dik oldugu icin daha cok goz yoracagi fikri var bende.

Hiç IPS kullanmadım ama kanaatimce IPS daha çok göz yorar çünkü siyahlardan bile ışık geliyor IPS'te. Gözümü yordu diyebileceğim tek kısım gece yüksek kontrast içeren(direkt siyahtan beyaza geçen) kısımlarda beyaz gözümü alıyordu parlak olduğu için.

Hiç IPS kullanmadım ama kanaatimce IPS daha çok göz yorar çünkü siyahlardan bile ışık geliyor IPS'te. Gözümü yordu diyebileceğim tek kısım gece yüksek kontrast içeren(direkt siyahtan beyaza geçen) kısımlarda beyaz gözümü alıyordu parlak olduğu için.
OLED telefon kullandım hep, bundan dolayı mavi ışık ciddi manada zarar verdiğini fark ettim ve son 8 aydır mavi ışık filtresiyle kullanıyorum telefonumu. Bundan dolayı merak etmiştim. Teşekkürler yine de. Sanırım ben IPS veya son model TN monitör falan alacağım ileride bilgisayarım olursa. 😅

Son düzenleyen: Moderatör:
OLED telefon kullandim hep bundan dolayi mavi ışık ciddi manada zarar verdigini fark ettim ve son 8 aydir mavi ışık filtresiyle kullanıyorum telefonumu. Bundan dolayi merak etmistim. Teşekkürler yine de. Sanirim ben IPS veya son Model TN monitor falan alacagim ileride bilgisayarim olursa. 😅

Mavi ışık hepsinde var.