Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

meceka

Üyecik
Merhaba arkadaşlar,
İşlemci: AMD Ryzen 5 7600 65w
Anakart: Asus Tuf Gaming B650-Plus Wifi
Ekran Kartı: Rx 9070 xt Nitro +
PSU: MSI MAG A750GL
Sistem bileşenlerim bunlar. Sormak istediğim şu;
  • PSU kutusundan 450W gücünde 12HWPR kablosu çıktı. Ekran kartını bu kabloyla besleyebilir miyim? Bazı testlerde 400 sınırına yaklaşan w değerleri okudum internette.
  • 450W kablo yetmez ise 600W kablo alıp direk kullanabilir miyim? PSU bu kabloya 600W çıkışı verebilir mi?
  • Ekran kartının 3 başlı güç kablosunu kullanmak istedim ama 1 ucu boşta kaldı yeterli güç kablosu PSU kutusundan çıkmadı.
  • İşlemcim ekran kartım için yetersiz mi kalmış? güncellemem gerekir mi? Ekran kartı ihtiyacım yok idi. O yüzden dahili grafikli ve düşük güç tüketimli işlemci tercih etmiştim. Ama bu gün artık ekran kartımda var. İşlemciyi değiştirsem PSU'da değişmesi gerekir gibi geliyor.
Şu an için 450W kabloyla kullanıyorum. Bir problem olmadı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kabloyu almanız bir şeyi değiştirir mi bilmem ama asıl soru o PSU o kanaldan 600W çıkışı verebiliyor mu? Bende de 9070XT var. Hem de taichi en çok W çeken ekran kartı anlık değerlerde dediğiniz değerlere çıkıyor internetteki testlerde. Bence bir sıkıntı olmayacaktır. Kabloyu düzgün oturttuğunuzdan emin olun.

O kart en fazla 350W çekiyor, hiçbir şey olmaz.
Bişey olmaz inşallah. Bende afterburner ile köşeye koydum değerleri takip ediyorum. Eğer doğru şeyleri eklediysem 100-150 arasındayım. Çok zorlamıyorum sanırım kartı.

Kabloyu almanız bir şeyi değiştirir mi bilmem ama asıl soru o PSU o kanaldan 600W çıkışı verebiliyor mu? Bende de 9070XT var. Hem de taichi en çok W çeken ekran kartı anlık değerlerde dediğiniz değerlere çıkıyor internetteki testlerde. Bence bir sıkıntı olmayacaktır. Kabloyu düzgün oturttuğunuzdan emin olun.
Teşekkürler hocam. böyle kullanmaya devam ediyorum o zaman. Dediğiniz gibi 600W kabloyu taksam bile psu destekleyecek mi bilmiyoruz.

350W kartın çekebileceği en yüksek güç, daha ötesine OC yapmadığınız sürece geçemez zaten, içiniz rahat olsun.

Ayrıca bağlantı yaptığınız 450W kabloya ek 75W PCI-e slotu veriyor, yani toplam verilebilen güç 525W.

@meceka