serhatmorgan

Uzman
Anakartım MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi. USB belleğime BIOS'u yükleyip kırmızı BIOS Flash yerine takıp tuşa bastım, ekran kartının sol üst tarafında beyaz ışık yanıp söndü, sonrasında bilgisayar kapanıp açıldı, daha ekran gelmedi hala. Olayın başı da bilgisayara format atmaya çalışıyordum, siyah ekran geliyordu. Secure Boot'u kapattıktan sonra ekran gelmemeye başladı. Şu anakartta sarı ışık yanıyor, ne yapmam lazım?

10 Dakika sürebilir ekranın gelmesi. Tek slot RAM takın, PSU'yu kapatın ve BIOS pilini çıkarıp 5 dakika bekleyin.

BIOS pili değil de şuradaki Clear CMOS Jumper pinlerden sıfırlasın, mümkün mertebe pinlerden sıfırlama metodu önerelim. MSI'de JBAT1 pinler.

1782835251512.webp

@Ayhan Dönmez hocam gerçekten artık bir şey demek istemiyorum ama MSI tamamen kanser ediyor insanları deli saçması BIOS davranışı ile.

Bunlardan ben zaten haberdarım, amcanın haberdar edilmesi gerekiyor. Sponsor kaybı yaşamamak adına güzelliyor muhtemelen.

JBAT1:

1782835369967.webp

Aklıma gelmedi bir an. Pilde işe yarar, belli olmaz.

İkisinin işlevi aynı da pil söküp takmaya gerek yok güncel sistemlerde. CMOS sıfırlama pinleri zaten mevcut, yıldız tornavida ucu dokunun 2 pin arasına. Çok basit.

Ekran kartını sökmesi gerekecek mesela pil sökmesi için. Değmez.

Anakartım MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi. USB belleğime BIOS'u yükleyip kırmızı BIOS flash yerine takıp tuşa bastım, ekran kartının sol üst tarafında beyaz ışık yanıp söndü, sonrasında bilgisayar kapanıp açıldı, daha ekran gelmedi hala. Olayın başı da bilgisayara format atmaya çalışıyordum, siyah ekran geliyordu. Secure Boot'u kapattıktan sonra ekran gelmemeye başladı. Şu anakartta sarı ışık yanıyor, ne yapmam lazım?

BIOS Update atarken takılı kalmıştı reset atınca BIOS Update ekranı gelmişti öyle bir şey olursa reset at ekran gelmişti bende.

10 Dakika sürebilir ekranın gelmesi. Tek slot RAM takın, PSU'yu kapatın ve BIOS pilini çıkarıp 5 dakika bekleyin.
Pili çıkarmaya çalıştım ama pili tutan çentikle arkadaki demir arasında bir plastik var hareket ettiremiyorum.
BIOS pili değil de şuradaki Clear CMOS Jumper pinlerden sıfırlasın, mümkün mertebe pinlerden sıfırlama metodu önerelim. MSI'de JBAT1 pinler.

Eki Görüntüle 261927

Bunlardan ben zaten haberdarım, amcanın haberdar edilmesi gerekiyor. Sponsor kaybı yaşamamak adına güzelliyor muhtemelen.
Burdan da denedim tam 3 kere ama gelmiyor ekran. Şu an arkadaşın dediği gibi tek slot ram takıp açmaya çalışıyorum, 5 dakika oldu ama sadece anakartta sarı ışık yanıyor.

Pili çıkarmaya çalıştım ama pili tutan çentikle arkadaki demir arasında bir plastik var hareket ettiremiyorum.

Burdan da denedim tam 3 kere ama gelmiyor ekran. Şu an arkadaşın dediği gibi tek slot ram takıp açmaya çalışıyorum, 5 dakika oldu ama sadece anakartta sarı ışık yanıyor.

BIOS Flashback gerekebilir. Clear CMOS JBAT1'den yaptın mı? PC fişten çek tamamen, sonrasında 10 saniye dokun bu 2 pin arasına yıldız ucunu. Sonrasında kasa güç tuşu 5 saniye basılı tutup statik al. Sistemi yeniden başlat. 1x16 GB A2 soldan 2. slotta takılı kalsın.

Statiği almadan RAM söküp takma bir de. Mümkünse fişten çekili olsun makine. Statik almak için fişten çekiliyken 5 saniye kasa güç tuşu basılı tutman yeterli. @serhatmorgan

BIOS Flashback gerekebilir. Clear CMOS JBAT1'den yaptın mı? PC fişten çek tamamen, sonrasında 10 saniye dokun bu 2 pin arasına yıldız ucunu. Sonrasında kasa güç tuşu 5 saniye basılı tutup statik al. Sistemi yeniden başlat. 1x16 GB A2 soldan 2. slotta takılı kalsın.

Statiği almadan RAM söküp takma bir de. Mümkünse fişten çekili olsun makine. Statik almak için fişten çekiliyken 5 saniye basılı tutman yeterli. @serhatmorgan
Evet denedim ama bu dediğiniz adımları uygulamadım öyle bir deneyeyim.