Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Anakartım MSI B850 Gaming Plus Wi-Fi. Soğutucunun pompasından 2 adet, fanlarından ise 3 adet kablo geliyor. Fotoğraflarını ekleyeceğim. Bu kabloları nereye ve nasıl takacağım?

20251217_133615.webp

20251217_133631.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Radyatörden gelen 3 kablo da, 3 pin erkek kablo var gördüğünüz üzere onu sıvı soğutucu başlığında ki 3 pin dişi argb kablosuna, radyatörden gelen 4 pin pwm kabloyu CPU_FAN a diğer 3 pin dişi argb kablosunu anakartta ki beyaz ARGB_5V2 girişine. Sıvı soğutucuda ki başlıktan gelen 3 pin pwm kabloyu, PUMP_FAN girişine takmalısınız, kılavuz dosyası var sitesinde ordan tarif etmeye çalıştım siz de bakabilirsiniz.

Radyatörden gelen 3 kablo da, 3 pin erkek kablo var gördüğünüz üzere onu sıvı soğutucu başlığında ki 3 pin dişi argb kablosuna, radyatörden gelen 4 pin pwm kabloyu CPU_FAN a diğer 3 pin dişi argb kablosunu anakartta ki beyaz ARGB_5V2 girişine. Sıvı soğutucuda ki başlıktan gelen 3 pin pwm kabloyu, PUMP_FAN girişine takmalısınız, kılavuz dosyası var sitesinde ordan tarif etmeye çalıştım siz de bakabilirsiniz.

Çözüm
Radyatörden gelen 3 kablo da 3 pin erkek kablo var gördüğünüz üzere onu sıvı soğutucu başlığındanda ki dişi 3 pin dişi ARGB kablosuna, radyatörden gelen 4 pin PWM kabloyu CPU_FAN'a diğer 3 pin dişi ARGB kablosunu anakartta ki beyaz ARGB_5V2 girişine. Sıvı soğutucuda ki başlıktan gelen 3 pin PWM kabloyu, pump_fan girişine takmalısınız, kılavuz dosyası var sitesinde oradan tarif etmeye çalıştım siz de bakabilirsiniz.

Evet buradan daha detayli bakabilirsiniz.
Takmasi cok zor degil zaten.

@Ateş Hekimoğlu.