UnkownTecho

Uzman
Arkadaşlar selam, sonunda o bela Arctic Liquid Freezer III montajından ve raylı vida sisteminden kurtulup MSI MAG CoreLiquid i360'a geçiş yaptım.

Kısaca özetlemek gerekirse;
  • Montaj: Arctic'teki o 'anakartı mı kıracağım?' korkusu bitti. MSI'ın el ile dönen vidaları ve yeni aparatı sayesinde montaj çocuk oyuncağı.
  • Sıcaklık: 9800X3D buz gibi, performans tavan.
  • MSI Anakartım ile çok mükemmel bir ikili oldu Sıvı Soğutucum CoreLiquid İ360. :love:

yeni sıvı soğutucum msi (1).webp

yeni sıvı soğutucum msi (2).webp

Prime LC360 mı yoksa bu mu çok fark var mı?
Valla hocam yabancı forumlarda'da beğenen çok olmuş lakin fan sesi seni rahatsız etmezse direk satın alabilirsin küçük ayarlarla da sesini bir tık azaltabilirsin.
Ben çok memnun kaldım PUBG oyununda 9800X3D gibi güçlü X3D çekirdekli işlemciyi 55-60 derece de tutuyor.

Tek kule tipi soğutucuyla da aynı değerleri alıyorum 9800X3D ısınan bir işlemci değil. Yine de hayırlı olsun.
Tek kule tipi diye geçmeyelim hocam çok sağlam olan Kule tipleri de var.
Ben sıvı soğutucu sevdiğim için sıvı kullanıyorum. :D

Ek Bilgi; BIOS'dan fan ayarları yaptım sesi arctic'den güzel oldu.

Sıvı soğutma şık güzel ama güvenmiyorum hiç. Sağlam kule tipine de gerek yok 9800 için 7800 olsa gerekli olurdu.

hocam arctici kullanırken pompa hızını yük altında değilken kaçta kullanıyordunuz?En sessiz ve en sağlıklı ayarları arıyorum pompa için.

hocam arctici kullanırken pompa hızını yük altında değilken kaçta kullanıyordunuz?En sessiz ve en sağlıklı ayarları arıyorum pompa için.
Valla hocam fotoğraf çekmiştim bütün yaptığım ayarları lakin silmişim çok önceden çekmiştim telefonumda vardı silmişim doluluktan dolayı yoksa atardım.