erdym

Üstün
Makaleler
2
Yer
İstanbul
MSI MAG Forge 100M kasamdaki fanlar ARGB değil fakat renk değiştirebiliyor ve arkada kontrolcüsü mevcut. ben bu kontrolcüde pin falan değiştirerek bu fanların renk sıralamasını değiştiremez miyim?

Bütün renkler tek tek yanıyor ama ben sadece belirli 3 rengin sırayla yanmasını istiyorum. Mesela ben bu kontrolcüyü söküp direkt anakartıma bağlasam farklı bir kombinasyonda çalışır mı? Anakartım MSI Pro H610M-B.
Kontrolcüm bu:

1733161388556.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakartta 4-pin RGB header olsaydi kontrolcuyu anakarta baglama imkaniniz olabilirdi ama maalesef yok, kontrolcuyu sokup dogrudan anakarta baglamak icin de birden fazla Header'a ihtiyacaniz olacak ki zaten olmadigini belirtmistim.

Kontrolcüyü sökmeden sadece fanları bağlasam? 2 tane RGB var zaten.

Anakartta JRAINBOW1 ve JRAINBOW2 portları olması lazım. Bunlar 3 pin 5V ARGB portu. JRGB yazan bir port daha olmalı ki bu da 4 pin 12V RGB.

Fanların RGB standardı ne ise bu pinlerden uygun olana takabilirsin. Eğer yetmiyorsa da RGB çoklayıcı kablolar mevcut. Onlardan alabilirsin.

Anakartta JRAINBOW1 ve JRAINBOW2 portları olması lazım. Bunlar 3 pin 5V ARGB portu. JRGB yazan bir port daha olmalı ki bu da 4 pin 12v RGB.

Fanların RGB standardı ne ise bu pinlerden uygun olana takabilirsin. Eğer yetmiyorsa da RGB çoklayıcı kablolar mevcut. Onlardan alabilirsin.

Hocam benim anakartta PCB'de bunlar yazıyor fakat girişleri yok.