Dagster3532

Becerikli
Kasam MSI MAG Forge M100R. Başta, her açılışta kasam sürekli ilk rengine dönüyordu. Daha sonra ışıklar tamamen kesildi ve sadece oyuna girdikten belli bir süre sonra yanmaya başladı. Herhangi bir kabloya dokunmadım. Anakartım ARGB destekli değil ve herhangi bir yazılım ile ışıkları kontrol etmiyordum. Bozulmuş olabilir mi? Bozulduysa kasa çöp mü oluyor? Işıklar bir kere açıldıktan sonra, saatler dahi geçse, asla kapanmıyor.

Kasam MSI MAG Forge M100R. Başta, her açılışta kasam sürekli ilk rengine dönüyordu. Daha sonra ışıklar tamamen kesildi ve sadece oyuna girdikten belli bir süre sonra yanmaya başladı. Herhangi bir kabloya dokunmadım. Anakartım ARGB destekli değil ve herhangi bir yazılım ile ışıkları kontrol etmiyordum. Bozulmuş olabilir mi? Bozulduysa kasa çöp mü oluyor? Işıklar bir kere açıldıktan sonra, saatler dahi geçse, asla kapanmıyor.
Sorununuzu çözmek için aşağıdaki adımları izleyin:

1. Kasa Güç Kaynağını Kontrol Edin:
- Kasanızın güç kaynağını kontrol edin. PSU’nun (güç kaynağı) yeterli güç sağladığından ve düzgün çalıştığından emin olun.

2. ARGB Kablolarını Kontrol Edin:
- Kasa içinde bulunan ARGB kablolarını kontrol edin. Kabloların sağlam bir şekilde bağlı olduğundan ve herhangi bir hasar olmadığından emin olun.

3. Anakart Uyumluluğu:
- Anakartınızın ARGB desteği olmadığını belirtmişsiniz. Eğer ARGB bağlantısı yapmadıysanız, bu durum ışıkların çalışmamasına neden olmuş olabilir.
- Eğer başka bir anakartınız yoksa, uyumlu bir anakart almak gerekli olabilir.

4. Güç Döngüsü Yapın:
- Kasa güç kablosunu prizden çekin.
- Birkaç dakika bekleyin, ardından tekrar takın ve kasayı açmayı deneyin.

5. Diğer Aygıtlarla Deneyin:
- Mümkünse, kasanın ARGB kablosunu uyumlu bir anakarta veya ARGB kontrol cihazına bağlayarak test edin. Bu, ışıkların doğru çalışıp çalışmadığını gösterebilir.

6. Yazılım Kontrolü:
- Eğer ileride bir anakart değişikliği yaparsanız, ARGB kontrol yazılımlarını kullanarak ışıkları yönetme seçeneğini değerlendirin.

7. Bozulma Durumunu Değerlendirin:
- Eğer yukarıdaki adımlar sorununuzu çözmezse ve ışıklar hala çalışmıyorsa, muhtemelen bir parça arızalanmıştır. Daha fazla test yapmak gerekebilir. Bu durumda kasa çöpe gitmeyecek, gerekirse bir teknisyende tamir ettirilebilir.

8. Destek Alın:
- Eğer sorun devam ederse, MSI müşteri destek ile iletişime geçmeyi düşünebilirsiniz.

Bu adımları uyguladıktan sonra sorununuz çözülebilir. Herhangi bir sorunla karşılaşırsanız daha fazla teknik bilgi sağlayabilirsiniz.