xSquixWasTaken

Çalışkan
MSI MAG Pano M100R PZ model kasa sipariş ettim ancak anakartım Gigabyte. Bu yüzden MSI Center kullanamıyorum. Bu yüzden fan hızlarını nasıl ayarlayacağım hakkında hiçbir fikrim yok. Ne yapmam gerek?

Tahminim 2-3 derece daha serin olur ama render alma, uzun süre PC açık kalma gibi durumlar olmayacaksa gerek yok bence. Render alacağım, uzun süre kasa açık kalacak dersen eğer PC ömrü içinde daha iyi olur.

Tahminim 2-3 derece daha serin olur ama render alma, uzun süre PC açık kalma gibi durumlar olmayacaksa gerek yok bence. Render alacağım, uzun süre kasa açık kalacak dersen eğer PC ömrü içinde daha iyi olur.

Peki hocam ekstra fan almayıp kasadaki fanlarla devam etsem fan rpmlerini kaç yapmalıyım benim aklımda 800 var.

Ezbere bir hız söylemek doğru olmaz şimdi her fanın çalışma hızı farklı olabilir. Kasa gelince siz sessizlik yada daha serin olsun diye son hız da mı çalıştırmak istersin tercihlerine göre ayar yaparsın onu. Boştayken düşük hızlarda, oyunlarda ya da yüke binince yüksek hızlarda olarak ayar yaparsın ama hızlar ile ilgili yorum yapamam her fanın hızı farklıdır.

Ezbere bir hız söylemek doğru olmaz şimdi her fanın çalışma hızı farklı olabilir. Kasa gelince siz sessizlik ya da daha serin olsun diye son hız da mı çalıştırmak istersin tercihlerine göre ayar yaparsın onu. Boştayken düşük hızlarda, oyunlarda ya da yüke binince yüksek hızlarda olarak ayar yaparsın ama hızlar ile ilgili yorum yapamam her fanın hızı farklıdır.

Tamam hocam dikkate alacağım, cevaplarınız için teşekkürler.