chewdra

Başarılı
İyi akşamlar,

7500F kullanıcısıyım çok fazla araştırmadan indirimde diye linkteki anakartı almış bulundum. Ancak PBO co yapamadığımı fark ettim ve biraz canım sıkıldı:

https://www.amazon.com.tr/dp/B0BZW9RG3P?ref=ppx_yo2ov_dt_b_product_details&th=1

Şimdi ise yukarıda bulunan linkte satın aldığım anakartı iade edip bu anakartı almayı planlıyorum:

https://www.amazon.com.tr/gp/product/B0C6HWFZ56/ref=ewc_pr_img_1?smid=A1UNQM1SR2CHM&psc=1

Merak ettiklerim:
Sizce bu mantıklı bir hareket olur mu?
Yeni aldığım anakart bana A620'ye göre ne gibi artılar sunacak?
PBO-co kullanmam performans olarak güzel bir fark yaratır mı?
SE-214 XT kullanıyorum PBI-co haliyle yeterli gelir mi?

Teşekkür ediyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Değiştirilmeli fakat o anakart değil bunu almanı öneriyorum.
Buradan da almak istediğin anakart ile karşılaştırması var.

@chewdra ayrıca performans farkı olmaz. Ama almışken 4 slot RAM desteği olan bir anakart al.

Değiştirilmeli fakat o anakart değil bunu almanı öneriyorum.
Buradan da almak istediğin anakart ile karşılaştırması var.

@chewdra ayrıca performans farkı olmaz. Ama almışken 4 slot RAM desteği olan bir anakart al.
Performans farkını PBO ve CO'yu mevcut anakartta yapamadığım için sordum, hani bu B650'ye geçersem PBO ve CO ile hatırı sayılır bir performans artışı alır mıyım diye.

Son düzenleyen: Moderatör:
@chewdra hatrı sayılır dediğimiz çok bir fark olmaz. İşlemci ağırlıklı oyunlarda fark gösterebilir. O da 10-15 tir en fazla. Ancak değiştirmeye değer. Çünkü bayağı bayağı fark var. En azından fazladan SSD takmak istersin, OC yapmak istersin, RAM takmak istersin bu anakart faydalı olur.

@chewdra hatrı sayılır dediğimiz çok bir fark olmaz. İşlemci ağırlıklı oyunlarda fark gösterebilir. O da 10-15 tir en fazla. Ancak değiştirmeye değer. Çünkü bayağı bayağı fark var. En azından fazladan SSD takmak istersin, OC yapmak istersin, RAM takmak istersin bu anakart faydalı olur.

Anladım çok teşekkür ederim. Beni cezbeden tek şey OC yapabilmek aşırı keyif alıyorum OC yapmaktan. Dediğiniz modeli araştırıp alacağım.

O anakartla CO yapabilirsin belli programlar ile. PBO yapsan dahi getirisi çok minimal olacak o yüzden ekstra para vermeye değmez anakarta.