Canerc995

Gelişen
Öncelikle merhaba. Dün bilgisayarımda anakart ve işlemcimi yükselttim. Montajda vb. bir sıkıntı olmadı. Montajdan sonra formatı da sorunsuz hâllettim ama hiçbir şekilde Ethernet ile internete bağlanamıyorum. İlk önce MSI'ın kendi sitesinden chipset ve LAN driver'larını kurdum. LAN Driver'ını kurarken en sonda hata mesajı veriyor: "The Realtek Network Controller was not found. If Deep Sleep Mode is enabled Please Plug the Cable." diye. Anakartın Ethernet ışığı kabloyu takınca yanıyor. İlk taktığımda ise bir 5 saniye yanıp sönme var internete bağlanmış gibi; sonra sabit turuncu renk. Kabloda da sıkıntı yok, başka bilgisayarda denedim. BIOS Update de denedim, en son sürümde şu anda. BIOS ayarları da doğru, "Onboard LAN Controller" falan açık. Güncel durumumda diğer aygıtlarda "Ethernet denetleyicisi" olarak bulabiliyorum ama orada bile "gizli aygıtları görüntüle"yi açarak çıkıyor. Soluk ve ünlem işareti olmadan gözüküyor yani. Bilgisayardan "göz at" ile kurdum bir kere Driver'ı ama orada da "gizli aygıtları göster"i açınca Realtek sürücüsü çıkıyor yine soluk bir şekilde. Daha önce böyle bir sorun ile karşılaşan veya bilen arkadaşlar varsa bu sorunu çözmemde yardımcı olurlarsa sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle merhaba. Dün bilgisayarımda anakart ve işlemcimi yükselttim. Montajda vb. bir sıkıntı olmadı. Montajdan sonra formatı da sorunsuz hâllettim ama hiçbir şekilde Ethernet ile internete bağlanamıyorum. İlk önce MSI'ın kendi sitesinden chipset ve lan driver'larını kurdum. Lan Driver'ını kurarken en sonda hata mesajı veriyor: "the Realtek network Controller was not found. If Deep sleep mode is enabled please plug the cable." diye. Anakartın Ethernet ışığı kabloyu takınca yanıyor. İlk taktığımda ise bir 5 saniye yanıp sönme var internete bağlanmış gibi; sonra sabit turuncu renk. Kabloda da sıkıntı yok, başka bilgisayarda denedim. BIOS Update de denedim, en son sürümde şu anda. BIOS ayarları da doğru, "onboard lan controller" falan açık. Güncel durumumda diğer aygıtlarda "Ethernet denetleyicisi" olarak bulabiliyorum ama orada bile "gizli aygıtları görüntüle"yi açarak çıkıyor. Soluk ve ünlem işareti olmadan gözüküyor yani. Bilgisayardan "göz at" ile kurdum bir kere Driver'ı ama orada da "gizli aygıtları göster"i açınca Realtek sürücüsü çıkıyor yine soluk bir şekilde. Daha önce böyle bir sorun ile karşılaşan veya bilen arkadaşlar varsa bu sorunu çözmemde yardımcı olurlarsa sevinirim.
Tahminimce Windows Update senden önce davranıp yanlış bir driver kurdu sende kendin orijinal driveri kurmak istediğinde driver üzerine driver kurulamadigindan hata alıyorsun.

İnternete hiç bağlı değildi ilk başta, windows update internetsiz driver kurmuyor sanıyorum. Tekrar format atıp bios pilini çıkartıp takarak yeniden denicem. Bakalım hayırlısı