MSI Prestige 14 AI EVO+ C2VMG laptop için Linux dağıtımı önerisi

Flakko

Başarılı
Arkadaşlar elimde MSI Prestige 14 AI EVO+ C2VMG modeli var, yeni aldım. Alır almaz Windows 11 IoT LTSC kurdum ve şu an PC'den çok memnunum. Intel Core Ultra 7 258V işlemcisi var içerisinde, zaten işlemcisi için bu PC'yi seçtim. Sistem olarak aslında Linux kullanmak istiyorum ancak bilgisayar Copilot AI olduğundan özellikler en düzgün Windows 11'de mi çalışıyor bilmiyorum. Linux'da Copilot AI PC'ler sıkıntı çıkarır mı? MSI Center gibi MSI'ın kendi uygulamarı Linux'ta yok ve bu durum PC'yi nasıl etkiler Linux çalıştırırken? Fedora KDE veya Arch Linux kulllanacağım kernel güncelliği açısından. Fedora KDE'yi live USB'de deneyeceğim, sıkıntı çıkmazsa Fedora'ya geçmek istiyorum. Core Ultra 7 258V işlemcili laptopta Linux kullanan olduysa deneyimlerini paylaşırsa çok sevinirim.

Bu arada Windows'ta şu an yaşadığım tek sorun arada Touchpad'ime delay ve lag giriyor, yavaşlıyor ve kendiliğinden tekrar düzeliyor.

Linux şişirilmiş bir balon uygulama ve servis desteğide zayıf zaten Windows'tan devam edin touchpad sorunu sürücüsünü güncelleyn olmazsa registryden olması lazım.

Linux şişirilmiş bir balon uygulama ve servis desteğide zayıf zaten Windows'tan devam edin touchpad sorunu sürücüsünü güncelleyn olmazsa registryden olması lazım.
Hocam bence balon değil ama gerçekten bazı uygulamaların alternatifi yok. iZotope RX 11 gibi uygulamalar maalesef hala yok. VST pluginleri'de henüz desteklemiyor. Büyük ihtimalle tam anlamıyla geçemem ama PC'nin performansını merak ettim Linux'ta. Pil süresi vs. gibi şeyler.

Windows'ta daha iyi CPU scheduling var her şey daha optimize çalıştırılıyor ayrıca directstorage gibi depolama teknolojisi desteğide var bence Windows 11 kurun rahatınıza bakın.

Copilot ve MSI uygulamaları sizin için önemliyse Windows'ta kalın ama kullanmak isterseniz CachyOS öneririm.
Copilot'la işim yok zaten. LTSC kullandığım için Copilot tuşu şu an başlat menüsünü açıyor, LTSC'de böyle sanırım. MSI uygulamaları da önemli değil ama sistem ve işlemci için Windows'ta gerekli. Linux'ta bunlar yokken bu uygulamanın yaptığı ayarlamalar nasıl olabilir onu merak ediyorum. Optimizasyon nasıl sağlanıyor acaba? Az bir alan ayırıp dual boot yapıp eğer iyi performans vermezse tekrar silebilirim.

Windows'ta daha iyi CPU scheduling var her şey daha optimize çalıştırılıyor ayrıca directstorage gibi depolama teknolojisi desteğide var bence Windows 11 kurun rahatınıza bakın.
Windows 11 Home ile geldi ürün ancak daha temiz olsun diye açar açmaz Windows 11 IoT LTSC kurdum ve memnunum şu an. Sadece linux biraz içimde kaldı xd.

Windows'un kendisi optimize değil ki Asıl balonların kralı Windows 11. Bilgisayarı bi' açıyorsun, Microsoft'un saçma sapan saçmalıkları RAM'inden 6GB kullanarak sana arka planda merhaba diyor. Balon gibi gereksiz servis ve uygulamalarla şişirdiler işletim sistemini. Lays ambalajına döndü.

CachyOS optimizasyon anlamında en iyi dağıtım zaten. Bazı oyunlarda Windows'tan daha iyi performans veriyor. O yüzden CachyOS öneriyorum size diğer dağıtımların performansı CachyOS kadar iyi değil. İstediğiniz gibi silersiniz zaten önemli olan deneyimlemeniz bence.

32 GB RAM var. Şu an sadece Brave ve bazı arka plan uygulamaları açık. 10GB kullanıyor bile.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…