SafakB

Uzman
Makaleler
1
Merhaba,

Elimde konu başlığında yazdığım iki anakart var sizce hangisini kullanmalıyım? Öncelikle olayın hikayesini anlatmak istiyorum çünkü neden elimde iki anakart olduğunu merak edebilirsiniz :)

DDR5 geçişi yaparken ilk başta TUF GAMING B650M-Plus Wi-Fi anakart almıştım ancak montaj sırasında elimin kayması sebebiyle anakart üzerindeki pinlere zarar vermiştim. Kendi hatam olması sebebiyle garantinin bunu karşılamayacağını düşünüp acil olarak bilgisayara erişmek amacıyla MSI Pro B650-S Wi-Fi model anakartı Vatan Bilgisayar üzerinden alıp sistemimi topladım.

Ben sistemi topladıktan 2 hafta sonra Vatan Bilgisayar tarafından arandım ve mağazaya gittiğimde İşlemci soketinin bir kereye mahsus müşteri memnuniyeti için değiştirildiğini öğrendim ( TUF Anakart için ). Anakartı aldım ve bir kenara koydum. Şimdi anakartlardan birini elimden çıkarmak istiyorum ancak eğer TUF olan daha iyiyse sistemimi ona taşıyabilirim sizce ne yapmalıyım?

Sistemim:
  • Ryzen 7 7800X3D
  • 32 GB DDR5 RAM
  • RTX 4070 Super Ekran Kartı

Sunduğu özellikler olarak benzer kartlar, MSI B650S VRM sıcaklığı konusunda çok kötü, ASUS çok daha serin çalışan bir kart, 9950X bile kullanabilirsiniz B650M Plus modeli ile.