jager

Becerikli
Selam herkese,

Bir sorum olacak yeni PC aldım ve RAM'lerimi 6000 MHz çekmeye çalıştım, sorunsuz açıldı fakat işlemcim 5200 MHz destekliyormuş geri düzelttim. Bir sorun yok fakat sadece PC'yi baştan açıp BIOS'a girebliyorum, yeniden başlatınca ekran gelmiyor. Lütfen bilgi sahibi olanlar yorum yapsın sadece net bir cevap bulamadım hiçbir yerde bu durum moralimi bozuyor (görsel dikkat amaçlı ve temsilidir).

Bir de bu sorunun CMOS ile düzeleceği veya BIOS Update ile düzeleceği söyleniyor X forumlarda bu doğru mu?

msi 2.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Geçenlerde buna benzer bir sorun yaşadığımda hdd'niz var ise başlangıçta çalışamıyor gibisinden bir çözüme rastlayıp denemiştim, HDD'nin kablolarını çıkartıp taktığımda sorun anlık olarak çözülmüştü. HDD'niz var mı bilmiyorum ama varsa deneyin bence.

Ayrıca bilgisayarı başlattığınızda anakart logosu da mı gelmiyor tamamen mi yok yani

Geçenlerde buna benzer bir sorun yaşadığımda HDD'niz var ise başlangıçta çalışamıyor gibisinden bir çözüme rastlayıp denemiştim, HDD'nin kablolarını çıkartıp taktığımda sorun anlık olarak çözülmüştü. HDD'niz var mı bilmiyorum ama varsa deneyin bence.

Ayrıca bilgisayarı başlattığınızda anakart logosu da mı gelmiyor tamamen mi yok yani.

Başlangıçta geliyor yeniden başlatınca gelmiyor ve yeniden başlatırken BIOS'a sokmuyor M.2 SSD var 1 TB.

Başlangıçta geliyor yeniden başlatınca gelmiyor ve yeniden başlatırken BIOS'a sokmuyor M.2 SSD var 1 TB.
Hocam aslına bakarsan ben de bu durumu yaşadığımda tamamen çaresiz kaldım, ancak zaten HDD sürekli aynı sesi çıkartıp duruyordu takılı gibi onunla ilgili bir şey olduğu belli olduğundan deneme yanılmayla beraber şans eseri çözdüm diyebilirim. Senin yaşadığın durumdan nasıl çıkılır pek bir fikrim yok açıkçası, sadece aynı yoldan gidebilir miyiz bir şansımızı deneyelim dedim. Umarım çözülür.

Hocam aslına bakarsan ben de bu durumu yaşadığımda tamamen çaresiz kaldım, ancak zaten HDD sürekli aynı sesi çıkartıp duruyordu takılı gibi onunla ilgili bir şey olduğu belli olduğundan deneme yanılmayla beraber şans eseri çözdüm diyebilirim. Senin yaşadığın durumdan nasıl çıkılır pek bir fikrim yok açıkçası, sadece aynı yoldan gidebilir miyiz bir şansımızı deneyelim dedim. Umarım çözülür.

Hocam yine de sağ ol tek korkum RAM ya da işlemcinin bozulmuş olması ama bozulmuş olsalar görüntü almam gibi geliyor şu an sorun yaşadığım bilgisayardan yazıyorum.

Hocam o halde donanımsal herhangi bir sorununuz yoktur bence zaten olsaydı sürekli görüntü alamazdınız diye düşünüyorum. Siz yine de içiniz rahat edecekse RAM'lerinizi kontrol etme amaçlı Windows Bellek Tanılama çalıştırabilirsiniz tercihinize kalmış.

Hocam o halde donanımsal herhangi bir sorununuz yoktur bence zaten olsaydı sürekli görüntü alamazdınız diye düşünüyorum. Siz yine de içiniz rahat edecekse RAM'lerinizi kontrol etme amaçlı Windows Bellek Tanılama çalıştırabilirsiniz tercihinize kalmış.
Ayrıca hocam yeniden başlatınca ekran gelmeme sorununu almaya devam ederseniz RAM yerlerinizi değiştirmeyi deneyebilirsiniz. Display Port kullanıyorsanız bu kabloyu farklı girişlerde deneyebilirsiniz, anakarttan görüntü almayı veya DP kaplosunu değiştirmeyi deneyebilirsiniz.

Hocam o halde donanımsal herhangi bir sorununuz yoktur bence zaten olsaydı sürekli görüntü alamazdınız diye düşünüyorum. Siz yine de içiniz rahat edecekse RAM'lerinizi kontrol etme amaçlı Windows bellek tanılama çalıştırabilirsiniz tercihinize kalmış.

Ayrıca hocam yeniden başlatınca ekran gelmeme sorununu almaya devam ederseniz RAM yerlerinizi değiştirmeyi deneyebilirsiniz. DisplayPort kullanıyorsanız bu kabloyu farklı girişlerde deneyebilirsiniz, anakarttan görüntü almayı veya DP kaplosunu değiştirmeyi deneyebilirsiniz.

Ya o tanılmayı denedimde önerilen kısımda rest e siyah ekranda kalıyor diğer seçenekte ise sonuçları göremiyorum olay görüntüleyicisine baktığımda RAM kontrolü dün değil önceki gün yapmışkendisi bir sorun görünmüyorda son çare BIOS Update sanırım.

Ya o tanılmayı denedimde önerilen kısımda rest e siyah ekranda kalıyor diğer seçenekte ise sonuçları göremiyorum olay görüntüleyicisine baktığımda RAM kontrolü dün değil önceki gün yapmışkendisi bir sorun görünmüyorda son çare BIOS Update sanırım.

Düzeltebildin mi kanka? Ben de yeni bir hazır sistem topladım aynı işlemci ve aynı anakarta sahibim. Bilgisayarı açtığımda bazen tekme görüntü geliyor gelmezse yeniden başlatıyorum ya da arada VGA ışığı yanıyor hiç gelmiyor. Bazen klavyeye bile ışık gelmiyor, yardımcı olursan çok sevinirim.

Düzeltebildin mi kanka? Ben de yeni bir hazır sistem topladım aynı işlemci ve aynı anakarta sahibim. Bilgisayarı açtığımda bazen tekme görüntü geliyor gelmezse yeniden başlatıyorum ya da arada VGA ışığı yanıyor hiç gelmiyor. Bazen klavyeye bile ışık gelmiyor, yardımcı olursan çok sevinirim.
Not: monitöre gelince ise ekran hiç bir performansında sıkıntı yok sorunsuz çalışıyor

Son düzenleme: