MSI Pro B650M-P anakart en fazla kaç MHz destekler?

Arkadaşlar merhaba,

Ben MSI Pro B650M-P model anakart almıştım. Bu anakart 6000 MHz OC şeklinde yazıyor. Yeni RAM alacağım için MSI'ın kendi sayfasına girdim. Anakartımın desteklediği RAM'lere bakıyordum. Orada yer alan RAM'lerde desteklenen MHz değeri olarak 7200 MHz gözüküyor. Ayrıca MSI kendi sayfasında RAM slotlarının üzerine 7200 MHz şeklinde bilgi girmiş. Benim anakartım kaç MHz RAM destekliyor? 6000 mi yoksa 7200 mi? Bilgi sahibi olan arkadaşlar bir yardımcı olabilir mi?

Sistemim:
  • Gigabyte GeForce RTX 4070 Super Windforce OC 12 GB GDDR6X DLSS 3 192 bit ekran kartı.
  • AMD Ryzen 5 7600 5.1GHz 6 çekirdek 38MB AM5 tray işlemci.
  • MSI Pro B650M-P 6000MHz(OC) RGB M.2 DDR5 AM5 anakart.
  • XPG Lancer Blade Black 16 GB 6000MHz CL48 DDR5 bellek.

Dosya Ekleri

• Anakart.webp
    142,2 KB · Görüntüleme: 64
  • MSI kendi sitesi.webp
    458,4 KB · Görüntüleme: 64
  • Ramler.webp
    44,4 KB · Görüntüleme: 48

MSI'ın sitesinde ne yazıyorsa o doğrudur.

Son düzenleyen: Moderatör:
MSI'ın sitesinde ne yazıyorsa o doğrudur.

Kendi sitesinde RAM slotlarının üzerine 7200 MHz yazmış. El kitapçığında ise 6000+ şeklinde yazmış. Tam olarak MHz değeri belirtmemiş.

Anakartın 6000 MHz'den 7200 MHz'e kadar olan RAM'lere destek vermekte yani 7200 MHz'ye kadar RAM takabilirsiniz ama AMD sistemlerde 6000 en stabil olanıdır 6000 üstü çok fazla önerilmiyor stabil çalışması açısından umarım sorunuzu cevaplayabilmişimdir.

Örnek veriyorum anakartınız oveclock ile maximum 7200 MHz değerine kadar destekliyor olabilir ama bu değeri tam olarak alamazsınız. 2x8 16 GB çift RAM'in çalışma frekansı farklıdır, 4 RAM'de AMD tarafında zaten büyük sıkıntıdır. Şu an RAM'leriniz XMP kapalı iken standart kaç değerinde çalışıyor? Diyelim 4800 MHz değerinde çalışıyor BIOS'tan XMP profile 1 yapıp çıktınız otomatik olarak stabil 800 MHz yükseltse 5600 MHz de çalışır, siz bu değerin üzerine çıkmak istediğiniz zaman elle manuel 5800-6000 sırasıyla kademe kademe arttırarak denemek zorundasın. Belirli bir MHz değerinden sonra ekran gelmiyor ya da bilgisayar kendini yeniden başlatıp BIOS'a atıyor değerleri stabil çalışabileceği MHz değerine indiriyor.

Ben şu an tek RAM kullanıyorum. 6000 MHz ve bu değeri alıyorum. Bilgisayarda herhangi bir problem de yok, sorunsuz kullanıyorum.

DDR5 de Dual channel RAM önerilir çünkü eğer 4 slotu da doldurursanız bilgisayar stabil çalışmayabilir ya da açılmayabilir en iyisi dual channel ve 6000 MHz RAM tercih edilir sizde de bir problem olmaz aynı RAM'den ileride bir tane daha alıp takabilirsiniz.

Aynı RAM'den almayacağım. CL değeri 48, çok yüksek. 30 CL değeri olan 6000 MHz RAM alacağım.

Ben şu an tek RAM kullanıyorum. 6000 MHz ve bu değeri alıyorum. Bilgisayarda herhangi bir problem de yok, sorunsuz kullanıyorum.

Çalışıyorsa hiç kurcalamayın Japon felsefesi daha sonra ayarlarınız bozulabilir uğraşırsınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…