Cankka

Uzman
MSI PRO B660M-G, Soket-LGA1700.

Emekliye ayırdığım anakartın soket koruma kapağını yanlışlıkla pinlerin üstüne düşürdüm.
İlerleyen zamanda ofis amaçlı bir sistem kurmayı düşünüyorum, pinlerde hasar var mı? Var ise elle onarılması mümkün müdür? Eskiden AMD işlemci pinlerini düzeltebiliyordum.

20240914_160052.webp
20240914_160358.webp

Sadece üsten dikey şekilde bakılınca belli oluyor. Sağ ve sol taraftan yan bakarak sorun olup olmadığını çözemedim.
Şu an test etme imkanım malesef yok
Şimdi dikkat ettim, ikinci çektiğin fotoğraf da aynı pozisyonda ama farklı bir açı ile çekmişsin. İkinci fotoğrafta ise o bahsettiğim bölgede bir sorun görünmüyor. Yine de şüpheleniyorum.

MSI Pro B660M-G, soket-LGA1700.

Emekliye ayırdığım anakartın soket koruma kapağını yanlışlıkla pinlerin üstüne düşürdüm.
İlerleyen zamanda ofis amaçlı bir sistem kurmayı düşünüyorum, pinlerde hasar var mı? Var ise elle onarılması mümkün müdür? Eskiden AMD işlemci pinlerini düzeltebiliyordum.

Eki Görüntüle 83179 Eki Görüntüle 83180

Elle onarmak mümkündür hocam. Maket bıçağı gibi bir ince tornavida ucu da olabilir işinizi görür. Pinlere hafif hafif kuvvet uygulayin uygularken ayari tutturursunuz zaten. Pinler altın olduğu için dayanır kırılmaz.

Bir sorun yok pinlerde. İlk fotoda ışıktan dolayı galiba sağ altta sorun var gibi ama ikinci fotoda o bölge temiz ve başka yerde de sorun görünmüyor.