MSI Pro H610M-E anakartta BIOS güncellemesinden sonra jack çıkışlarından ses gelmiyor

Hakan52542

Uzman
i5-14400F işlemcisini aldıktan sonra kullanabilmek için anakartıma BIOS güncellemesi yaptım. MSI Pro H610M-E DDR4 anakartım için en son sürüm olan "7D48VAM2025-08-29" BIOS'u yükledikten sonra, bilgisayarın kendi kulaklık/çıkış jack'larından ses gelmemeye başladı; sadece monitörün jack çıkışından ses alabiliyordum. Aygıt Yöneticisi'ne baktığımda Realtek HD Audio ile ilgili hiçbir şey görünmüyordu.

"https://www.msi.com/Motherboard/PRO-H610M-E-DDR4/support#driver" MSI destek sayfasından on-board Audio drivers menüsünden Realtek HD universal Driver'ı indirip kurdum, fakat sorun çözülmedi. Daha sonra kurduğum ses Driver'ını sildim ve eski BIOS sürümüne döndüm (7D48VAB2023-07-13); ilginç şekilde, BIOS'u geri aldıktan sonra ses Driver'ı kendi kendine kurulmuş ve bilgisayarın kendi ses çıkışlarından tekrar ses alabiliyordum.

Sorunum hâlâ çözülmedi. BIOS güncellemesi sonrası oluşan ses gelmeme sorununu kalıcı olarak nasıl çözebilirim?

Bu forumda ise ses sorunu olur mu diye söylemiştim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu sorun, yıllar önce, arkadaşımın başına da gelmişti. CPU'yu değiştirmek sorunu çözdü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…