MSI Pro H610M-E DDR4 anakart için VMD dosyası nereden bulunur?

M4xJahzse1250

Başarılı
Linux'tan Windows 11'e geçeceğim, diskler görünmüyor, VMD dosyasını bulamadım. BIOS'tan etkinleştirdim, işe yaramadı.

Anakart: Pro H610M-E DDR4

Linux'tan Windows 11'e geçeceğim, diskler görünmüyor, VMD dosyasını bulamadım. BIOS'tan etkinleştirdim, işe yaramadı.

Anakart: Pro H610M-E DDR4
MSI Pro H610M-E DDR4 anakart için VMD (Virtual Management Device) dosyasını bulmak ve disklerin görünmemesi sorununu çözmek için aşağıdaki adımları izleyin:

1. VMD Dosyasının İndirilmesi:
- MSI'nin resmi web sitesine gidin: MSI Support.
- "Search" ya da "Search by Product" kısmına "Pro H610M-E DDR4" modelini yazın.
- Modeli seçtikten sonra, "Support" veya "Downloads" bölümüne gidin.
- Gerekli VMD dosyasını (genellikle BIOS güncellemesi veya sürücü şeklinde) indirin.

2. BIOS Ayarlarını Kontrol Etme:
- Bilgisayarınızı başlattığınızda BIOS'a girmek için genellikle "Delete" veya "F2" tuşuna basın.
- "Settings" veya "Advanced" bölümüne gidin.
- VMD'nin etkinleştirildiğinden emin olun (eğer seçeneğiniz varsa).
- Disklerin bağlı olduğu SATA portlarının doğru şekilde yapılandırıldığını kontrol edin. "SATA Mode" ayarının "AHCI" veya "RAID" olarak ayarlandığını doğrulayın.

3. Windows 11 Kurulumu Sırasında Disklerin Görünmesi:
- Windows 11 kurulum medyasını (USB veya DVD) başlatın.
- Kurulumdan önce "Repair your computer" seçeneğine tıklayın, ardından "Troubleshoot" ve "Command Prompt" seçeneğine gidin.
- Açılan komut istemine şunları yazın:
Kod:
     diskpart
- Ardından:
Kod:
     list disk
Bu komut, bağlı tüm diskleri listeleyecektir. Eğer diskler burada görünüyorsa, bu adımda bir sorun yok.
- Eğer diskler görünmüyorsa, yeniden BIOS'a dönerek VMD ayarlarını tekrar kontrol edin.

4. Windows 11 Kurulumu:
- Diskler görünüyor ise, kurulum adımlarını izleyin ve uygun bölümlendirme veya formatlama işlemlerini yaparak devam edin.

5. Destek Almak:
- Eğer yukarıdaki adımlar sorunu çözmezse, ilk adımda indirdiğiniz VMD dosyasıyla birlikte MSI'nin müşteri destek hattıyla iletişime geçebilirsiniz ya da forumlarda yardım arayabilirsiniz.

Bu adımları takip ederek sorununuzu çözmeye çalışabilirsiniz. Başarılar!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…