MSI Pro X870-P anakartın işlemci pinleri ters mi?

UnkownTecho

Uzman

Bu videoyu izlediğimde parlak tarafı altta, siyah yani kara gibi olan tarafı yukarıda mı, bana mı öyle geliyor? Bu videoda öyle. Ben yanlış tarafa mı braketi takmışım? Ama işlemcim çalışıyor, görüntü de geliyor bilgisayarıma ama tek RAM olarak çalışıyor. Sadece 4.slotta tek tek denediğimde çalışıyor, diğer slotlarda asla görüntü vermiyor. Dual Channel bu yüzden mi?

Ben Thermalright güçlendirme kitini söktüğümde orijinal anakart braketini takmıştım ama arka braket düşmüştü, yani anakart değil de işlemciyi tutan arka braket düşmüştü. Geri elimle destek vererek montajını yapmıştım lakin Dual Channel çalışan RAM'lerim 4. slotta çalışıyor, tekli olarak Dual çalıştıramıyordum.

Videoları izledim ve bir gördüm ki bende parlak tarafı üst tarafta, kara tarafı alt tarafta duruyor. Montajını yanlış mı yapmışım? Fotoğraf o gün söküp taktığımdaki, inceler misiniz lütfen?

Son düzenleyen: Moderatör:

Montajını düzgün yapmışsınız. Sorununuz nedir? Anlayamadım tam olarak. Braketin düşmesi normal bir şey, sorun olmuyor.

Montajını düzgün yapmışsınız. Sorununuz nedir? Anlayamadım tam olarak. Braketin düşmesi normal bir şey, sorun olmuyor.

Hayır hocam, montajı doğru yapmışım fakat metal bracket değil, yani gümüş renkli AMD Ryzen yazan gümüş braketi demiyorum.

İşlemciyi koyduğumuz yerde mesela yukarıda parlak altın renkli pinler yukarıda, kara pinler aşağıda olmuş, doğru mu onu öğrenmek istiyorum. Bütün videoları izledim, kara pinler yukarıda, altta altın renkli pinler duruyor. Acaba bu yüzden mi 4.slotta tek RAM olarak çalışıyor? Dual channel RAM'lerim çünkü hiç böyle sorun yoktu. Montajda hata mı yapmışım o gün?

@Alessandro Del Piero Ceza yemiştim hocam cevap verememiştim kusura bakma.

Hocam alta doğru durması gerekiyor zaten. Attığım fotoda yamuk pinler var. Dual channel sorunu belki BIOS güncelleme ile çözülebilir.

Eki Görüntüle 210155

Hocam alta doğru durması gerekiyor zaten. Attığım fotoda yamuk pinler var.

Hocam benim öyle renkli çizdiğim yerde öyle bir şey yok yani, sıvı soğutucumun ayaklıkları var.

Bak hocam mesela bu videoda da altta duruyor altın renkli pinler. Ben mi yanlış görüyorum? Vallahi sorunu düzeltmek istiyorum.

Dosya Ekleri

• a.webp
    326,5 KB · Görüntüleme: 28

Hocam o zaten anakartla gelen bir şey. Dandik soğutucular falan onunla takılıyor sizin sıvı soğutucudan ekstra bir AM4 braketi çıkması lazım sanırım.

Hocam o zaten anakartla gelen bir şey. Dandik soğutucular falan onunla takılıyor sizin sıvı soğutucudan ekstra bir AM4 braketi çıkması lazım sanırım.

Hocam demek istediğim şey, bütün anakart işlemci videoları nasıl takılır?

Kendi anakartım MSI Pro X870-P model. Anakartın da videosunu izledim, işlemciyi oturttuğumuz kısımdaki altın renkli pinler altta duruyor ama benim attığım fotoğrafta braket düştüğü için montaj sırasında acaba diyorum arka braket düşünce ben hiç yönüne bakmadan o an hızlı bitirmek için yanlış mı taktım pin yönlerini? Mesela kara pinler hep yukarıda videolarda izliyorum ve altın renkli pinler aşağıda, bunu öğrenmek istiyorum. Kafayı yiyeceğim kaç gündür, Dual channel çalışan sistemim tek RAM çalışıyor. DDR5 sistemlerde etkisiz aslında Dual channel ama olsun para vermiştim sonuçta.

Tek RAM olarak sadece 4.slotta çalışıyor, tekli olarak diğer 1-2-3 slotlarda çalışmıyolar.

Söküp taktım yönü doğru fakat yine olmadı sağlık olsun yeni anakart alırım daha sonra.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…