MuratCvk 1

Üyecik
Merhaba, ben yeni bir sistem toplamak istiyorum. Ekran kartını yeni almak istemedim; şu an için elimdeki var olanı kullanacağım ama ekran kartımda 8+8+6 pin güç girişi mevcut. Alacağım parçaları aşağı kısma sıraladım. Alacağım PSU, ekran kartım için gerekli olan pin girişlerini sağlayabiliyor mu? Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.

• Anakart: MSI X870E Gaming Plus Wi-Fi
  • İşlemci: AMD Ryzen 9 9950X3D
  • RAM: Corsair 32 GB (2x16 GB) Vengeance gri RGB DDR5 6000 MHz CL36
  • Soğutma: MSI MAG CoreLiquid A15 360 3x120 mm ARGB fanlı sıvı soğutma
  • Windows için: MSI Spatium M470 Pro PCI-e 4.0 NVMe M.2 1 TB
  • Oyun için depolama: MSI Spatium M461 2 TB NVMe M.2 SSD
  • PSU: MSI MPG A1250GS PCI-E5 1250W 80 Plus Gold güç kaynağı
  • Ekran kartım: MSI RTX 2080 Ti Gaming X Trio 11 GB

MSI MPG A1250GS modeli cok guncel (ATX 3.1 / PCIe 5.1) bir guc kaynagi oldugu icin yeni nesil cift 16-pin (12V-2x6) baglantisina odaklanmis. Bu yuzden kutu iceriginden eski tip PCIe (6+2 pin) kablosu sadece 1 adet cikiyor. Senin elindeki RTX 2080 Ti Gaming X Trio modeli ise 8+8+6 pin guc girisine sahip, yani 3 adet PCIe kablosuna ihtiyacin var. Bu PSU'yu alirsan elindeki ekran kartini direkt kutudan cikan kablolarla baglayamazsin, araya 16-pinden PCIe'ye donusturucu adaptor takman ya da ekstra uyumlu kablo alman gerekir.

Sistem parcalarin cok ust duzey oldugu icin donusturucu kablolarla ugrasmak yerine, kutusundan dogrudan en az 3-4 adet standalone 6+2 pin PCIe kablosu cikan bir PSU secmen elindeki karti sorunsuz kullanman acisindan cok daha saglikli olacaktir.

Son düzenleme:
MSI MPG A1250GS modeli cok guncel (ATX 3.1 / PCIe 5.1) bir guc kaynagi oldugu icin yeni nesil cift 16-pin (12V-2x6) baglantisina odaklanmis. Bu yuzden kutu iceriginden eski tip PCIe (6+2 pin) kablosu sadece 1 adet cikiyor. Senin elindeki RTX 2080 Ti Gaming X Trio modeli ise 8+8+6 pin guc girisine sahip, yani 3 adet PCIe kablosuna ihtiyacin var. Bu PSU'yu alirsan elindeki ekran kartini direkt kutudan cikan kablolarla baglayamazsin, araya 16-pinden PCIe'ye donusturucu adaptor takman ya da ekstra uyumlu kablo alman gerekir.

Sistem parcalarin cok ust duzey oldugu icin donusturucu kablolarla ugrasmak yerine, kutusundan dogrudan en az 3-4 adet standalone 6+2 pin PCIe kablosu cikan bir PSU secmen elindeki karti sorunsuz kullanman acisindan cok daha saglikli olacaktir.
Tamamen katılıyorum sana, dostum. Dönüştürücü alıp kullanmaya tamamen karşıyım. Bu kadar üst düzey bir parça alıp dönüştürü almak mantıklı olmayacaktır. Peki, RTX 2080 Ti Gaming X Trio modeli için bana önerebileceğin bir PSU var mı?