Dünyanın en iyi macununu da alsanız pumpout yapma riski var GPU'da, o yüzden kaliteden çok bu konu önemli, önerdiğim kötü macun değildir.

Garanti varsa seri numarasından sorgulayın, aşırı ısınma talebi ile yollarsanız bakımını yaparlar.

Garanti var hocam. 2026 Nisan'da bitiyor. MSI sitesine girip sorguladım. Ancak fatura PDF yerine SS şeklinde gönderildi. Kargolayıp göndersem esas sahibi ben olmadığım için karta el falan koymazlar mı acaba? Bu faturayı PDF şeklinde alabilsem iyiydi. Ama teslim eden arkadaşta bulamamış.

Arayıp sorun, kartı kimin yolladığının pek önemi yok garantisi varsa bakarlar.

Tamamdır hocam teşekkür ederim. Ben bu karta birkaç tane dün VGA BIOS flashlamıştım. Garanti dışı olup olmadığından emin olmak için bir yol var mıdır? GPU-Z aşağıya bırakıyorum.

1753220099663.webp

1753220182583.webp

Bu BIOS normal, frekanslar doğru, garanti dışı kalacak bir durumu yok.

Hocam arayıp sorduğumda ücret dahilinde yapabiliriz dediler. Bende sorun yok deyip telefonu kapattım. Macunu aldım geldim uyguladım. VRAM pedleri tozluydu alabildiğim kadar aldım macunu temizleyip uyguladım kartı kapattım. Önceden 85 dereceleri bulurdu. Şu an böyle. Yorumunuz nedir?

1753279858359.webp

Hocam arayıp sorduğumda ücret dahilinde yapabiliriz dediler. Bende sorun yok deyip telefonu kapattım. Macunu aldım geldim uyguladım. VRAM pedleri tozluydu alabildiğim kadar aldım macunu temizleyip uyguladım kartı kapattım. Önceden 85 dereceleri bulurdu. Şu an böyle. Yorumunuz nedir?

Eki Görüntüle 166155

GPU ile hotspot sıcaklık farkı 14 derece bu çok iyi, macunun işlevini yerine getirdiğini gösteriyor, VRAM sıcaklığı fazla.

Genel ısı fazla kasa modeli neydi? Bir de oda sıcaklığı fazla mı?

Son düzenleme:
GPU ile hotspot sıcaklık farkı 14 derece bu çok iyi, macunun işlevini yerine getirdiğini gösteriyor, VRAM sıcaklığı fazla.

Genel ısı fazla kasa modeli neydi? Bir de oda sıcaklığı fazla mı?

Hocam kasanın modelini bilmiyorum maalesef ancak çok kötü bir kasam var. Ön tarafta cam vardı. Onu ve yanda ki camı çıkarttım. O şekilde test ettim. VRAM için ne yapabilirim? Undervolt denedim ancak kart hala 225W güç çekiyor.

Yani ortam sıcklığı fazlaysa bu bizi yanıltır, 85 dereceden 78 derece düşmesi iyi, VRAM'ler de aynı blok ile soğutulduğu için eşzamanlı onlarda sıcak çalışabiliyor.