Boost clock olarak 5 MHz geride olan 590 Phantom Gaming X modeli toplam board gucu olarak 290W cekmis. Sizin model bu modele kiyasla boost clock olarak 5 MHz ileride. 300W altinda kalir yine de diye dusunuyorum. Rahatlikla hava ile sogutulabilir boyle bir guc degeri.

590'larda cogu modelin heatsink bakir coldplate kullaniyor ancak bakir kullanmayanlar da var (mesela Red Devil), sizin model de bakir coldplate kullanmiyorsa sivi metal kullanmanizi onermem acikcasi. Galyum, gucsuz metalleri yer ve bakir olmayan coldplateleri de rahatlikla yiyebiliyor.

MSI'in diger RX serisi modellerinden yola cikarak konusursam, MSI genelde coldplate'in tamamini bakir yapmiyor. Bu yuzden sivi metal uygulamak icin bence pek ideal bir ortam degil. Dediginiz VRAM ve VRM izolasyonu da genelde bu klasman GPU'larda gorulen bir sey degil bu arada.

Polaris 30 XT zaten oldukca civki cikarilmis bir cip. Modlayip hunharca guc vermediginiz surece genelde %2-3 civari core clock OC anca yiyor. Bu yuzden boyle bir amaciniz yoksa, bence Conductonaut'u iade edin, elinizdeki TF-7'yi kullanin ya da TF-X gibi viskozitesi dusuk macunlar alin.

Polaris GPU'larin neredeyse hepsi hava sogutma + termal macun ile rahatlikla soguyabilecek GPU'lar. Macera aramaya gerek yok.
Hocam, Kapton bandı sipariş ettim. Conductonaut'u Amazon'da stokta olmadığı için iade ettiler; ancak Kapton bandını aldığım için Conductonaut’u tekrar sipariş edeceğim. Eğer ekran kartım sıvı metal için uygun bir tasarıma sahip değilse TF-7 kullanacağım. Yaptığım araştırmalara göre Phantom Spirit 120 SE, sıvı metal için oldukça uygun. Eski bir kart olsa da oldukça özen göstermeye dikkat ediyorum. Kartın VRAM, VRM ve MOSFET’leri için de Thermal Grizzly Minus 8 termal pad siparişi verdim.