MSI ServisPoint deneyimlerim

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan flairr
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 3
  • Görüntüleme Görüntüleme 344

flairr

Uzman
Selam, daha önce MSI G2412F monitörümde oluşan problemler hakkında konu açmıştım, 5 tane piksel sıkışmıştı, bende ürünü pazartesi ServisPoint'e gönderdim, bugün değişim veya iade kararı çıktı. Her şeyi sıra sıra anlatayım:

1-Kargolama Süreci

Ürünü normalde 6 Aralık cuma günü kargolayacaktım ama müşteri hizmetleri telefonlarımı açmadığı için kargo kodu alamadım. Bu arada ürünü Yurtiçi kargoyla, size verilen kargo koduyla ücretsiz şekilde gönderiyorsunuz. Cuma günü kodu alamayınca mail attım, Pazartesi geri döndüler, kargo kodu dahil izlemem gereken yönergeleri bana anlatan bir mail yolladılar. Ürünü 9 Aralık pazartesi saat 2 civarı kargoya verdim. Ürünü paketlerken faturanızın bir fotokopisi, mailiniz, telefon numaranız ve adresinizin yazdığı, şikayetinizin yazılı olduğu not ve ürünün aksesuarları dahil her şeyini paketlemeniz yeterli. Ürünü Mersin'den kargoya vermiştim. 10 Aralık salı günü ServisPoint'e ulaştı, 15:46'da servise kaydı yapıldı, 17:31'de değişim/iade kararı çıktı.

2-Karar Çıktıktan Sonra

Değişim/iade kararı mailinde size bir rapor da yolluyorlar. Bu rapor verildikten sonra ürünü aldığınız yer ile iletişime geçmeniz gerekiyor. Ben HepsiBurada üzerinden İnceHesap'tan almıştım. HepsiBurada müşteri hizmetleri beni aradıktan sonra konuştuğum numaranın WhatsApp hattına raporu göndermemi söylediler. Bende Whatsapp üzerinden müşteri hizmetlerine bağlandıktan sonra raporu yolladım, temsilci ise Değişim talebini oluşturdu. Size değişim mi iade mi istediğinizi soruyorlar, ben değişim istedim, temsilci bana stokta varsa değişim yapılacağını yoksa para iadesi yapılacağını söyledi, bende stokta yoksa muadili ile değişim yapılmasını ancak muadilinin hangi model olduğunu bana bildirmelerini, ona göre onay vereceğimi belirttim. Not olarak eklendiğini ve en geç 2 iş günü içerisinde karar çıkacağını belirttiler. Şu an bekleme sürecindeyim.

Sonuç olarak; süreç gayet hızlıydı, ben paneli değiştirip geri gönderirler diye düşünüyordum hatta kullanıcı hatası demelerini de düşünüyordum. Ancak 1920x1080'de 5 tane sıkışmış piksel olunca değişim/iade kararı çıktı. Kararlar değişiklik gösterebilir mi bilmiyorum. İnceHesap işlemimi onayladıktan sonra tekrar güncellerim.

Bende MSI anakartımı garantiye yollamak istiyorum bir ara fakat sorun benden kaynaklı olduğu için yardımcı olmazlar sanırım yine de bir şansımı deneyeceğim. Ekran kartını takarken kazayla PCI mandalını kırdım... ekran kartı veya anakartın çalışmasında bir problem yok yine de ikinci el satarken sıkıntı çıkmasın diye bir garantiyle şansımı deneyeceğim. Umarım yardımcı olurlar bir şekilde.

Son düzenleyen: Moderatör:
Servis point güzeldir ama sadece msi ürün götürürseniz. Asus veya gigabyte giderse burnunuzdan gelir çünkü başka yere yolluyorlar. X570 Msi MEG ACE anakartımda meydana gelen bozuk kapasitörü değiştirdiler garanti kapsamında aynı gün aldım, B450 Prime anakart görüntü vermiyordu asus firması 50 takla attı onarmamak için, onarmayıp bide şu usb 3.0 eksik diyip 750tl plastik parçası + 1250 tl işçilik talep ettiler ardından onaracaklarmış anakartımı dalga geçiyorlar.
Kısaca servispointe sadece msi ürünle gidin.

RMA'nın klasik sorunlarından biri maalesef ki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…