bicer5757

Çalışkan
Ben hayatımda ServisPoint kadar rezil bir servis görmedim. Bilirkişi tarafından ürünün üretim kusurlu/montaj hatası olduğu ortaya çıktı ama adamlar hala kullanıcı hatası diyor, fahiş fiyatlar istiyor.

Ben hayatımda ServisPoint kadar rezil bir servis görmedim. Bilirkişi tarafından ürünün üretim kusurlu/montaj hatası olduğu ortaya çıktı ama adamlar hala kullanıcı hatası diyor, fahiş fiyatlar istiyor.
THH başvurusu yaptınız da oradan mı bilirkişi onayı geldi? Süreci biraz daha detaylı açıklayabilirseniz iyi olur.

Son düzenleme:
Benim Sakarya'da THH de çalışan arkadaşım var onun sayesinde bilirkişi raporu çıktı ve üretim kusuru olduğu ortaya çıktı.
Bilirkişi raporu senin lehindeyse, servisin bu raporu görmezden gelmesi hukuken yanlıştır. İade, değişim ya da ücretsiz tamir artık ne talep ettiyseniz ve nasıl sonuçlandıysa bunu satıcıya mail olarak ileteniz. Çıkan raporu da ek kısmına ekleyiniz.

Servis gönderin incelyelim dedi bakalım raporun kopyası ile göndereceğim umarım çözerler.
Süreç sizde çok yanlış ilerlemiş. Ürün neydi laptop filan mı? Mantıken zaten önce ürün servise gider, servisten olumlu/olumsuz rapor çıkar ki olumsuz çıktığı taktirde THH'ye başvurulur. THH'de de haklı olduğunuzu kanıtlayabildiğiniz taktirde karar lehinize sonuçlanır ve karşı tarafın iade/değişim yapmama şansı kalmaz.

Süreç sizde çok yanlış ilerlemiş. Ürün neydi laptop filan mı? Mantıken zaten önce ürün servise gider, servisten olumlu/olumsuz rapor çıkar ki olumsuz çıktığı takdirde THH'ye başvurulur. THH'de de haklı olduğunuzu kanıtlayabildiğiniz takdirde karar lehinize sonuçlanır ve karşı tarafın iade/değişim yapmama şansı kalmaz.

Monitördü ilk sorun olduğunda satıcı ile falan iletişime geçtim onlar servis ile iletişime geçin dedi geçtim kullanıcı hatası diye oyaladılar THH'den bilirkişi raporu çıktığı için göndereceğim servise bir bahane uydurmazlarsa çözmeleri gerekiyor.

Monitördü ilk sorun olduğunda satıcı ile falan iletişime geçtim onlar servis ile iletişime geçin dedi geçtim kullanıcı hatası diye oyaladılar THH'den bilirkişi raporu çıktığı için göndereceğim servise bir bahane uydurmazlarsa çözmeleri gerekiyor.
Monitördeki sorun neydi ve nasıl oluştu?

Hiçbir sorun yokken akşam kapattım ne düştü ne yeri değişti 2 saat sonra başına geldiğimde çizgiler vardı ekranda bir sonraki gün büyümüş bayağı titreşimli görüntü yapmaya başladı.
O zaman sende şöyle yapalım malum süreç biraz farklı işliyor;

1- Aynı satıcı firmanın dediği gibi ürünü servise gönder. (THH kararının bir çıktısını al içine koy görsünler.)

2- Süreci kendince özetle; "Cihaz normal şekilde çalışırken kapatıldı, darbe veya düşme olmadı. 2-3 saat sonra geri açtığımda ekranda çizgiler oluştu, ertesi gün çizgiler arttı ve görüntü titremeye başladı. Bu durum, panel içi elektronik veya bağlantı arızasından kaynaklıdır, kesinlikle kullanıcı hatası değildir."

3- Ürünü kargolamadan önce tek tek tüm aparatların fotoğrafını gerekirse videosunu çek kanıt olsun elinde.

4- Bu sorunları yaşamadan önceki halinin görseli varsa before after olarak onları da paylaşabilirsin.

THH raporu elinizde olduğu için karara karşı geleceklerini pek sanmam. Zira kolay kolay hiçbir firma avukat masrafıyla vs. uğraşmak istemez. Zaten bunlar caydırma politikası. Bilinçli bir tüketici eğer gerçekten haklıysa, eninde sonunda hakkını alır.