urkanF

Uzman
Laptopu aldım ben, daha fazla FPS beklerdim Valorant gibi oyunlarda ama 300 üstüne çıkmıyor. Saçma şekilde takılıyor. FPS kısıtlaması da getirmedim, sebebi nedir? Hangi ayarı açmam ya da kapatmam lazım?

UV yapamıyorum onun da sebebini öğrenemedim.

Laptopu aldım ben, daha fazla FPS beklerdim Valorant gibi oyunlarda ama 300 üstüne çıkmıyor. Saçma şekilde takılıyor. FPS kısıtlaması da getirmedim, sebebi nedir? Hangi ayarı açmam ya da kapatmam lazım?

UV yapamıyorum onun da sebebini öğrenemedim.
Düşük FPS sorununuzu çözmek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz. MSI Vector A18 HX laptopunuzun performansını artırmak için gereken her şeyi bulabilirsiniz.

Adım 1: Oyun İçindeki Ayarları Kontrol Edin
- Grafik Ayarlarını Düşürün: Valorant'daki grafik ayarlarını düşürmek, FPS’yi artırmanıza yardımcı olabilir.
- Düşük veya Orta ayarlarda oynayın.
- Gölge ve efekt ayarlarını kapatmayı deneyin.
  • V-Sync'i Devre Dışı Bırakın: V-Sync, FPS'yi sınırlayabilir. Bunu devre dışı bırakın.
  • FPS Sınırlayıcıyı Kontrol Edin: Varsayılan FPS sınırlayıcının kapalı olduğundan emin olun.

Adım 2: Nvidia Kontrol Panelini Yapılandırın
- Performans Seçenekleri: Nvidia kontrol panelini açın ve "3D Ayarlarını Yönet" kısmına gidin.
- "Güç Yönetimi Modu" kısmını "Maksimum Performans" olarak ayarlayın.
- Oyun İçi TSS (Tekrar Yükleme Hızı): Valorant gibi oyunlarda TSS ayarını etkinleştirip ayarlamaları değiştirin.

Adım 3: Güncellemeleri Kontrol Edin
  • Sürücü Güncellemeleri: GPU sürücülerinin güncel olup olmadığını kontrol edin. Nvidia veya AMD'nin resmi web sitesinden en son sürücüleri indirin.
  • Windows Güncellemeleri: Windows güncellemelerini kontrol edin ve en son güncellemeleri yükleyin.

Adım 4: Arka Plan Uygulamalarını Kapatın
- Gereksiz Uygulamaları Kapatın: Oyun oynarken arka planda çalışan gereksiz uygulamaları kapatın.
- Görev Yöneticisi'ni açarak hangi uygulamaların kaynak kullandığını görebilirsiniz.

Adım 5: UV (Overclocking) Yapamamak
  • Gerekli Yazılımları Kontrol Edin: Overclocking için MSI Afterburner veya benzeri bir yazılımın kurulu ve güncel olup olmadığını kontrol edin.
  • BIOS Ayarlarını Kontrol Edin: BIOS'ta overclocking seçeneğinin aktif olduğundan emin olun. Bazen overclocking kısıtlamaları BIOS ayarlarında olabilir.
  • Isı Kontrolü: Aşırı ısınma nedeniyle overclocking yapılmıyor olabilir. Laptopun sıcaklığını kontrol edin.

Yukarıdaki adımları izleyerek FPS sorununuzu büyük olasılıkla çözebilirsiniz. Ek sorularınız olursa, teknik detaylar için daha fazla bilgi sağlayabilirsiniz.