flairr

Uzman
Selam,

Yakın zamanda PC toplayacağım. Ekran kartı olarak RTX 5060 alacağım ama 3 model arasında kaldım. Colorful'un artısı 3 fanlı olması ve RGB'si olması. MSI olanlar aynı fiyat. Colorful, MSI'lardan 800 TL kadar daha ucuz. Hangisini tercih etmeliyim?

Eğer F/P açısından değerlendirecek olursak, Colorful battleax RTX 5060 fiyat açısından avantajlı çünkü konuda da dediğiniz gibi MSI'lara göre 800 TL daha ucuz. 3 fanlı tasarımı daha iyi soğutma sağlar, RGB de estetik açısından hoş olabilir. Ancak, MSI Ventus 2X ve MSI Shadow 2X modelleri genellikle daha dayanıklı ve sessiz çalışma özellikleriyle öne çıkar. Eğer fiyat farkı önemliyse ve RGB'nin sizin için bir öneme sahip değil ise Colorful'u tercih edebilirsiniz. Ama uzun vadede daha sessiz ve kaliteli bir soğutma istiyorsanız MSI modelleri tercih edilebilir.

Eğer F/P açısından değerlendirecek olursak, Colorful battleax RTX 5060 fiyat açısından avantajlı çünkü konuda da dediğiniz gibi MSI'lara göre 800 TL daha ucuz. 3 fanlı tasarımı daha iyi soğutma sağlar, RGB de estetik açısından hoş olabilir. Ancak, MSI Ventus 2X ve MSI Shadow 2X modelleri genellikle daha dayanıklı ve sessiz çalışma özellikleriyle öne çıkar. Eğer fiyat farkı önemliyse ve RGB'nin sizin için bir öneme sahip değil ise Colorful'u tercih edebilirsiniz. Ama uzun vadede daha sessiz ve kaliteli bir soğutma istiyorsanız MSI modelleri tercih edilebilir.
Hocam yanlış yazmışım, Colorful 800 TL daha pahalı, Colorful'u 3 fanlı olmasından dolayı istiyorum, ayrıca Colorful'un arka plate'i metal ama MSI daha kaliteli diyorlar. Seste açıkçası benim için çok önemli değil. Msi seçersem Ventus mu Shadow mu daha iyidir?

Son düzenleme:
Ho.

Hocam yanlış yazmışım, Colorful 800 TL daha pahalı, Colorful'u 3 fanlı olmasından dolayı istiyorum, ayrıca Colorful'un arka Plate'i metal ama MSI daha kaliteli diyorlar. Seste açıkçası benim için çok önemli değil. MSI seçersem Ventus mu Shadow mu daha iyidir?

Ventus tercih edilebilir. İsterseniz konuyu öne çıkarın, diğer üyeler de cevap yazsın size. Ben pek emin olamadım, size de yanlış bilgi vermek istemiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Teşekkürler, biraz araştırdım RX 9060XT almaya karar verdim.
Konu kapanmış da belki gören olur diye cevap vereyim
Ventus ve Shadow aynı model. Sadece birisi siyah. Ayrıca "marka" diyenleri pek kale alma Ventus serisi 3 jenerasyondur berbat. Bu nesilde toparlarlar belki diyip iyimser araştırdım yok... Hala siren gibi ötüyor.
MSI bu kadar kötüyken karşısında ne olursa yerim modundayım.