Bu konuda günlerce araştırma yapmış ve bir sürü deney izlemiş yabancı forumları okumuş birisi olarak yazıyorum şu anda.
Benim önerim termal macun kullanmanız ama önerdiğim macun Thermal Grizzly hydronaut.
Neden bunu öneriyorum? Şu yüzden: Hydronautun soğutma performansı çok çok iyi, Hydronaut'dan daha iyi olan Kryonaut Extreme var sadece, Kryonaut ile yakın performans sunuyorlar ama Hydronaut'un olayı pump out veya benzeri bazı sorunlara çok daha dayanıklı olması, ömür olarak da diğer kıyaslama kriterleri olarak da alınabilecek en stabil termal macunlardan birisi. Bana göre en iyisi.
Kesinlikle ve kesinlikle hydronaut öneriyorum, diğer macunlarda çok iyidir evet ama günümüzdeki ekran kartı ve işlemcilerin anlık ısınma ve soğuma miktarları çok arttı, ve buna en iyi direnç gösteren hydronaut, laptoplar için özellikle önerilir ama masaüstü için de çok çok iyidir.
Termal ped konusuna gelirsek, YouTube'da sizin kartınızın birebir aynısının termal bakım videosu var mı ona bakın, genelde olur ve orada yapan kişi açıklar milimetrelerini ölçüp. Ama ekran kartınız iyi bir marka ise genellikle o pedler ömürlük olur, yani sizin sonradan alıp takacaklarınız daha kısa ömürlü ve daha kötü olabilir ( ne kadar pahalısını ve kalitelisini alsanız da ). Eğer termal pedleriniz tamamen kuruyup kaskatı olmadıysa, bir nevi açıkta beklemiş ekmek gibi olmadıysa, gerek yok. Siz bunu kontrol ederken üstten hafifçe dokunun sadece, çünkü elledikçe toz vs olacak, iletimi kötüleşecek.