ZagraaL

Üyecik
MSI Ventus 3X RTX 3070 Ti ekran kartı için macun veya PTM ile bakım yapmayı düşünüyorum. PTM için kaç mm genişlik ve kaç mm yükseklik olduğuna nereden bakabilirim GPU'nun? PTM ve macun için öneri de kabul ederim, macun olarak Thermal Grizzly Kryonaut 1gr düşünüyorum, PTM için de Thermal Grizzly PhaseSheet PTM TG-PS-50-40 düşünüyorum.

Kartın thermal padlerini de değiştirmeyi düşünüyorum ama milimetrelerini bulamadım bulabileceğim bir site var mı?

MSI Ventus 3X RTX 3070 Ti ekran kartı için macun veya PTM ile bakım yapmayı düşünüyorum. PTM için kaç mm genişlik ve kaç mm yükseklik olduğuna nereden bakabilirim GPU'nun? PTM ve macun için öneri de kabul ederim, macun olarak Thermal Grizzly Kryonaut 1gr düşünüyorum, PTM için de Thermal Grizzly phasesheet PTM tg-PS-50-40 düşünüyorum.

Kartın thermal padlerini de değiştirmeyi düşünüyorum ama milimetrelerini bulamadım bulabileceğim bir site var mı?

Bu konuda günlerce araştırma yapmış ve bir sürü deney izlemiş yabancı forumları okumuş birisi olarak yazıyorum şu anda.
Benim önerim termal macun kullanmanız ama önerdiğim macun Thermal Grizzly hydronaut.
Neden bunu öneriyorum? Şu yüzden: Hydronaut'un soğutma performansı çok çok iyi, Hydronaut'dan daha iyi olan Kryonaut Extreme var sadece, Kryonaut ile yakın performans sunuyorlar ama Hydronaut'un olayı pump out veya benzeri bazı sorunlara çok daha dayanıklı olması, ömür olarak da diğer kıyaslama kriterleri olarak da alınabilecek en stabil termal macunlardan birisi. Bana göre en iyisi.
Kesinlikle ve kesinlikle Hydronaut öneriyorum, diğer macunlarda çok iyidir evet ama günümüzdeki ekran kartı ve işlemcilerin anlık ısınma ve soğuma miktarları çok arttı, ve buna en iyi direnç gösteren hydronaut, laptoplar için özellikle önerilir ama masaüstü için de çok çok iyidir.
Termal ped konusuna gelirsek, YouTube'da sizin kartınızın birebir aynısının termal bakım videosu var mı ona bakın, genelde olur ve orada yapan kişi açıklar milimetrelerini ölçüp. Ama ekran kartınız iyi bir marka ise genellikle o pedler ömürlük olur, yani sizin sonradan alıp takacaklarınız daha kısa ömürlü ve daha kötü olabilir (ne kadar pahalısını ve kalitelisini alsanız da). Eğer termal pedleriniz tamamen kuruyup kaskatı olmadıysa, bir nevi açıkta beklemiş ekmek gibi olmadıysa, gerek yok. Siz bunu kontrol ederken üstten hafifçe dokunun sadece, çünkü elledikçe toz vs olacak, iletimi kötüleşecek.

Ki MSI demişsiniz, kolay kolay bir şey olacağını sanmıyorum o pedlere.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu konuda günlerce araştırma yapmış ve bir sürü deney izlemiş yabancı forumları okumuş birisi olarak yazıyorum şu anda.
Benim önerim termal macun kullanmanız ama önerdiğim macun Thermal Grizzly hydronaut.
Neden bunu öneriyorum? Şu yüzden: Hydronautun soğutma performansı çok çok iyi, Hydronaut'dan daha iyi olan Kryonaut Extreme var sadece, Kryonaut ile yakın performans sunuyorlar ama Hydronaut'un olayı pump out veya benzeri bazı sorunlara çok daha dayanıklı olması, ömür olarak da diğer kıyaslama kriterleri olarak da alınabilecek en stabil termal macunlardan birisi. Bana göre en iyisi.
Kesinlikle ve kesinlikle hydronaut öneriyorum, diğer macunlarda çok iyidir evet ama günümüzdeki ekran kartı ve işlemcilerin anlık ısınma ve soğuma miktarları çok arttı, ve buna en iyi direnç gösteren hydronaut, laptoplar için özellikle önerilir ama masaüstü için de çok çok iyidir.
Termal ped konusuna gelirsek, YouTube'da sizin kartınızın birebir aynısının termal bakım videosu var mı ona bakın, genelde olur ve orada yapan kişi açıklar milimetrelerini ölçüp. Ama ekran kartınız iyi bir marka ise genellikle o pedler ömürlük olur, yani sizin sonradan alıp takacaklarınız daha kısa ömürlü ve daha kötü olabilir ( ne kadar pahalısını ve kalitelisini alsanız da ). Eğer termal pedleriniz tamamen kuruyup kaskatı olmadıysa, bir nevi açıkta beklemiş ekmek gibi olmadıysa, gerek yok. Siz bunu kontrol ederken üstten hafifçe dokunun sadece, çünkü elledikçe toz vs olacak, iletimi kötüleşecek.

Hydronaut'a da bakmıştım ama iletim değeri daha yüksek diye Kryaonaut'u seçmiştim. açıkçası padlerim son bakımda baktığımda hala iyi durumdaydı hatta son FurMark 2K testinde 76 derecelerdeydi VRAM'lerim, o halde sadece macun yenilesem yeterli PTM'i de sırf pump out yapmasın diye düşünmüştüm açıkçası çünkü son bakımda 1 ay kadar önce elimde olduğunu düşündüğüm MX6 macun bitmişti ve mecburiyetten idare etsin diye MX4 sürdüm tam 1 ay civarında hotspot 105'lerde ekran kartı da 75-76 derecelerde o halde Hydronaut sipariş ediyorum.

Hydronaut a da bakmıştım ama iletim değeri daha yüksek diye kryaonaut u seçmiştim açıkçası padlerim son bakımda baktığımda hala iyi durumdaydı hatta son FurMark 2K testinde 76 derecekerdeydi VRAM'lerim o halde sadece macun yenilesem yeterli PTM'i de sırf pump out yapmasın diye düşünmüştüm açıkçası çünkü son bakımda 1 ay kadar önce elimde olduğunu düşündüğüm MX6 macun bitmişti ve mecburiyetten idare etsin diye MX4 sürdüm tam 1 ay civarında hotspot 105'lerde ekran kartı da 75-76 derecelerde o halde hydronaut sipariş ediyorum.

En mantıklısı.
Stres testinde VRAM için 76 derece gayet iyi bir değer. Diğer macunlar için de Hydronaut'un iletim değeri zaten çok çok yüksek, ondan az bir miktar daha iyi olmaları hiçbir şey değiştirmeyecek ama hydronaut çok daha zor pump-out olduğu için sizin durumunuz için de kesinlikle biçilmiş kaftan :thumbsup:

En mantıklısı.
Stres testinde VRAM için 76 derece gayet iyi bir değer. Diğer macunlar için de Hydronaut'un iletim değeri zaten çok çok yüksek, ondan az bir miktar daha iyi olmaları hiçbir şey değiştirmeyecek ama hydronaut çok daha zor pump-out olduğu için sizin durumunuz için de kesinlikle biçilmiş kaftan :thumbsup:

PTM'ler hakkındaki düşünceni de merak ettim daha uzun ömürlülük açasından bakıldığında bütçeyle alakalı bir sıkıntı yok Thermal Griizly'nin PTM'i de alabilirim o daha iyi olur dersek onu alacağım.

PTM'ler hakkındaki düşünceni de merak ettim daha uzun ömürlülük açasından bakıldığında bütçeyle alakalı bir sıkıntı yok thermal griizlynin PTM'i de alabilirim o daha iyi olur dersek onu alacağım.

Hocam güncel Thermal Grizzly'nin pedlerini hydronautla kıyaslamak istiyorum ama bununla ilgili bir test göremedim, sıcaklıklarla ilgili.
Piyasada hala çok az marka bu işe girdi, hala yeterince yaygın değil, bence şu anlık termal macundan devam ya.