Merhaba tekrar arkadaşlar, güncelleştirme olarak ve yaptığım herhangi bir eksiklik veya yanlışlık olup olmaması açısından değerli bilgilerinize ihtiyacım vardı.
Bugün itibari ile (Aslında dün oldu 28 Ekim öğlen itibariyle) işlemci ve termal macun (Arctic MX4) geldi. Soğutma bloğunun tedariki için gaming.gen.tr firmasının showroom'undan daha önce linkini paylaşmış olduğum Peerless Assassin 120 SE ARGB modelini tedarik ettim.
Yapılan işlemler:
- İşlemci montajı (eski işlemciden i5 14600K versiyona geçildi)
- Kule fan montajı
- Bellek frekans ayarlamaları (Eski işlemcim bellekleri 2133 mhz'de çalıştırıyordu, XMP ayarlamalarını yapmama rağmen yeni işlemciye geçince düzeldi)
- Bağlantı Kontrolleri ve çalışma testi
Tamamlandı. Aşağıda görselleri de paylaşıyorum. Sıra numarası ile takip edebilirsiniz. Kasam küçük olduğu için (kule fan gerçekten çok büyük) fan bloklarını biraz üste montaj yaptım. İzlediğim birkaç videoda video sahipleri bunun olabileceğini (Ramlerin üzerine gelebilir, tam sıfır da yapabilirsiniz ama buna gerek yok, biraz yukarıda takabilirsiniz) dedikleri için yaklaşık 1,5-2 cm kadar (4 numaralı görselde belli oluyor) yukarıda montaj yaptım. BIOS ayarlarına geldiğimde ise bana bir uyarı verdi (
06-A ve
06-B numaralı görseller, telefon ile çektiğim için kaliteli olmadı maalesef, belgeleyeyim diye hemen çekmek zorunda kaldım). Intel Default Settings -> MSI Performans Settings'e geçirelim mi diye uyarı vermişti, bende evet dedim. Fan kontrolcüsünü anakart üzerinde CPU_Fan bölümüne takıp RGB bağlantılarını da JRainbow soketine taktım (izlediğim videolarda bu şekilde montaj yapılmıştı). BIOS'u daha önce güncellediğim için yeni bir güncellemesi yoktu onu yapmadım. En son versiyonu 8 ağustos tarihli idi. BIOS CPU'yu otomatik olarak görüp ayarları ona göre yaptı.
Sonuç01 isimli görselde işlemci değerlerini ve bilgisayar açıldığındaki sıcaklık değerlerini görebilirsiniz (stok fan genelde 40-45 derece oluyordu). Coretemp sıcaklık değerlerini de atıyorum. Ayrıca Windows
açıldığı anda işlemci ve RAM performans değerlerini de ekliyorum. Çalışırken ki halinin de videosunu atacaktım ama sanırım yüklenmiyor.
Bunların dışında performansın stabil mi yoksa sorunlu mu olduğunu test edeceğim herhangi bir öneriniz var mı?
@AceTeq hocam yaptıklarımda bir problem veya eksik var mıdır?
Şimdiden teşekkürler