Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Mithras

Başarılı
Sistem:
  • Anakart: MSI Z790 ACE Max
  • İşlemci: 14700K
  • RAM: CMP32GX5M2x7200C34 (4 Adet)
  • Ekran Kartı: MSI Suprim X 4080 Super
  • PSU: MSI 1300W MEG AI1300p

Arkadaşlar 2 modul RAM takılıyken pek sorun olmuyordu 4 module gecince base clock 4000'e düştü ve XMP açamıyorum ne yapmam gerekli? RAM'lerin model numarası vs. her şey aynı arkadaşlar o yüzden farklı RAM söz konusu değil.

Çözüm
İlk olarak BIOS sıfırlayıp deneyin. Daha sonra XMP olmazsa değerleri elle girmeyi deneyebilirsiniz. 4 RAM ile 2 RAM kadar yüksek değerler olmayabilir. Daha düşük değerleri deneyebilirsiniz.
RAM'lerin model numarası vs. her şey aynı arkadaşlar o yüzden farklı RAM söz konusu değil.
Size aynı model numarası aynı çip kullandığı anlamına gelmiyor desem? :cool:

Bu arada 7200 MHz'te çalıştırmaya çalışıyorsanız ciddi yüksek bir değer ama siz yine de CPU-Z veya bununla çiplere bir bakın:

Size aynı model numarası aynı çip kullandığı anlamına gelmiyor desem? :cool:

Bu arada 7200 MHz'te çalıştırmaya çalışıyorsanız ciddi yüksek bir değer ama siz yine de CPU-Z veya bununla çiplere bir bakın:

Intel için stabil sınır hala 7000 mi?

Daha bile düşüktü hatam olmasın. Ben 7000 MHz'te çalıştıramadım hiçbir sistemi ama BIOS güncellemeleri geldi epey. Değişmiş olabilir.

Hocam bizim fabrikada mühendislerin sistemleri çoğu Intel tabanlı. 7000'de her zaman stabil olmuyordu ama bayağı BIOS güncellemesi geldi çözülmüş olabilir.